Prémium fehérborok elérhető áron Neszmélyről

Kamocsay borkóstoló. 2018.12.12., Fotex pláza
Vágólapra másolva!
„A borkészítés számomra több mint egy ital elkészítése, sokkal inkább hitvallás” – írja Kamocsay Ákos a honlapján. Ez kiérződik boraiból is, amelyek Prémium sorozatából hatot kóstoltunk.
Vágólapra másolva!

Aki személyesen is ismeri Kamocsay Ákost, az tudja, hogy fentebb idézett mondása egyáltalán nem hangzatos marketingszöveg. Ő tényleg nagyon odafigyel arra, hogy minden kategóriában a lehető legjobb borokat tegye le az asztalra. A „sima“ Hilltop borok éppúgy élvezhetők és jó ivásúak, mint a prémium kategóriás borok.

Ráadásul az árfekvésük is nagyon kedvező. Az alapborok többnyire 1000 forint alatt megkaphatók, de a minőségi ugrást jelentő prémium borok is általában 2000 forint alatt maradnak.

Kamocsay borkóstoló Fotó: Polyák Attila - Origo

Pedig milyen kitűnő italok vannak ezek között. Elég csak a sokszoros díjnyertes Ihlet Cuvée-t vagy a Pinot Gris-t kiemelni a sorból. Ezek ár-érték arányban, de önmagukban is a legjobb Magyarországon kapható fehérborok közé tartoznak.

A kitűnő Chardonnaykról a múltkor már külön szóltunk egy cikkben, viszont nem hagynám említés nélkül a kóstolón szereplő egyik személyes kedvencemet a Sárgamuskotályt. Ez az illatos, de nem parfümös, elegáns száraz bor teljesen levett a lábamról.

Egy pompás borokból álló karácsonyi csomag, amely társasjáték is lehet

Fantasztikusan izgalmas ajándékdobozt hozott forgalomba az ismert neszmélyi főborász, Kamocsay Ákos. A doboz hat Chardonnayt tartalmaz, amelyhez megfelelő leírás és poháralátét is tartozik, így a játékos kedvű borbarátok házi borkóstolót tarthatnak profi kalauzzal, ami még sokkal különlegesebbé teheti az ünnepi borozgatós estét. Az egyedülálló, számozott válogatás fadobozban 5 dűlőszelektált chardonnay és az ezek házasításából készült Birtokbor kapott helyett.

Most nem kóstoltuk, de a borász elmondta, hogy az egyik legkeresettebb bora az Irsai Olivér. Ebből az illatos borból jószerivel nem tud annyit termelni, amennyit el ne lehetne adni. A Prémium Borokról és más érdekességekről is részletesen olvashat a pincészet honlapján.