A cukkini egy rendkívül változatosan felhasználható és könnyen termeszthető növény, amely mind a tökkel, mind az uborkával szoros rokoni kapcsolatban áll.
Alacsony az energiatartalma, ezért a fogyókúra során is bátran fogyaszthatjuk.
A cukkini gyorsan romlik, maximum egy-két hétig tárolható a hűtőben, ám ajánlott egy-két napon belül elfogyasztani, ha azt szeretnénk, hogy minőségi alapanyag kerüljön az asztalra.
Például hajók formájában.
Hozzávalók:
Elkészítés:
Melegítse elő a sütőt 176 fokra.
Pirítsa meg a hagymát az olívaolajon. Adja hozzá a marhát, pirítsa meg azt is.
Öntse hozzá a fokhagymát, a csiliport, a paprikát, a köményt, a sót, a borsot, és keverje jól össze.
Adja hozzá a csemegekukoricát, a babot, a paradicsomot, és dolgozza össze. Amint elkészült, tegye félre.
Vágja félbe a cukkinit, és egy kanállal szedje ki a belsejét annyira, hogy beleférjen a töltelék. Tegye őket egy tepsibe.
Töltse meg a marhás töltelékkel, szórja meg sajttal, és süsse 25 percig.
Tálalja korianderrel megszórva.