Zseniális a hajó az asztalon. Ön beleharapna?

cukkinihajó
Vágólapra másolva!
Könnyen elkészíthető és gyors: a két kedvenc szavunk. Anyaként, háziasszonyként vagy szingliként egyaránt erre törekszünk: ami az asztalra kerül, készüljön el egy csettintéssel. Ó, és ha lehet, legyen izgalmas és különleges. Néha ez is fontos szempont. Na, de mi az, ami mindegyik kitételnek megfelel? Hát a hajó. Méghozzá cukkiniből.
Vágólapra másolva!

A cukkini egy rendkívül változatosan felhasználható és könnyen termeszthető növény, amely mind a tökkel, mind az uborkával szoros rokoni kapcsolatban áll.

Alacsony az energiatartalma, ezért a fogyókúra során is bátran fogyaszthatjuk.

A cukkini gyorsan romlik, maximum egy-két hétig tárolható a hűtőben, ám ajánlott egy-két napon belül elfogyasztani, ha azt szeretnénk, hogy minőségi alapanyag kerüljön az asztalra.

Például hajók formájában.

Forrás: Delish

Cukkinihajó

Hozzávalók:

  • 3 cukkini, hosszában félbevágva
  • 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • frissen őrölt fekete bors
  • 1/2 hagyma, apróra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma, összetörve
  • 453 g darált marhahús
  • 1/2 kiskanál csilipor
  • 1/2 kiskanál őrölt kömény
  • egy csipet pirospaprika
  • 1/2 csésze fekete bab
  • 1/2 csésze apróra vágott koktélparadicsom
  • 1/2 csésze kukorica
  • 2 csésze reszelt sajt
  • friss, apróra vágott koriander, megszórni

Elkészítés:

Melegítse elő a sütőt 176 fokra.
Pirítsa meg a hagymát az olívaolajon. Adja hozzá a marhát, pirítsa meg azt is.
Öntse hozzá a fokhagymát, a csiliport, a paprikát, a köményt, a sót, a borsot, és keverje jól össze.
Adja hozzá a csemegekukoricát, a babot, a paradicsomot, és dolgozza össze. Amint elkészült, tegye félre.
Vágja félbe a cukkinit, és egy kanállal szedje ki a belsejét annyira, hogy beleférjen a töltelék. Tegye őket egy tepsibe.
Töltse meg a marhás töltelékkel, szórja meg sajttal, és süsse 25 percig.
Tálalja korianderrel megszórva.