Sosem találja ki a múlt hét legmegdöbbentőbb hírét

konyha, meglepett
Vágólapra másolva!
A múlt hét igazán izgalmas volt – már, ami a híreket illeti. Megtudtuk, hogyan készítsünk kávéházi minőségű kávét, illetve miért érdemes banánt enni lefekvés előtt. Megnéztük, melyek a világ legdrágább alapanyagai, illetve azt is, melyik az Instagram legnépszerűbb fotója. Ám a legmegdöbbentőbb mégiscsak a japánok legújabb hóbortja volt. Heti gasztro-összefoglaló.
Vágólapra másolva!

Új módszer terjed a konyhában - Videó

Gondolta volna, hogy fel lehet használni a konyhában a narancshálót? Nem? Nézze meg, milyen új módszer terjed a konyhában! Videó.

Miért együnk banánt lefekvés előtt?

Ha egészséges snackre vágyunk, a banánnal nem nyúlhatunk mellé. Tele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal, és könnyen elérhető a helyi üzletekben vagy a piacokon.

Forrás: shutterstock.com

Azt azonban eddig még nem tudtuk, hogy ha teljes egészében ki akarjuk használni az egészségügyi előnyeit, akkor este kell fogyasztanunk. Amikor lefekvés előtt megeszünk egy banánt, a testünk egészséges forrásból merít energiát, amely biztosítja a jobb minőségű alvást. És ez még nem minden.

Őrület, mit meg nem esznek a japánok. Önnek lenne gusztusa hozzá?

Tokióban, Japán fővárosában új hóbort ütötte fel a fejét. Olyan fagylaltot kezdtek árusítani, amelyhez nem biztos, hogy lenne gusztusunk. Nézze meg, mivel rukkolt elő a Sweet XO Good Grief kávézó.

Ön is készíthet otthonában kávéházi minőségű kávét. Mutatjuk, hogyan

Kávé – ez a szó mindenkinek mást jelent. Vannak, akik a barátnős délutánokkal, esetleg a munkával hozzák összefüggésbe, míg másoknak egyet jelent a pihenéssel és az énidővel. Az emberek egy része feketén szereti, a másik része pedig az ízesített változatokra esküszik. Akárhogy is: valamiért az életünk szerves részévé nőtte ki magát.

Forrás: Molnár Enikő

Az első gondolatunk hozzá száll egy fáradt reggelen, és vágyakozó sóhajjal mondjuk ki a nevét egy nehéz munkanapon. Ettől eltekintve a kávét még mindig megannyi kérdés lengi körül: Szemes vagy őrölt? Milyen fajtát vegyek, ha nem szeretem az erőteljes ízét? Hogyan készítsem el, hogy ne legyen keserű? Molnár Enikő, a hatvani Ennie Coffee tulajdonosa megadja a választ.

Ezt ette George Washington

George Washington (1732-1799) volt az Amerikai Egyesült Államok első elnöke, valamint a függetlenségi háború főparancsnoka. És nem utolsósorban: létezik egy tortarecept is, amelyet a híres elnökről neveztek el.

Ezt a világnapot ünnepeljük január 17-én

Január 17-én van az olasz konyha napja. Hogy miért szeretjük ennek a nemzetnek a gasztronómiáját? A friss paradicsom, az aromás bazsalikom és a krémes sajt nagyszerű ízkombinációja miatt. Hogy akármerre járunk az országban, az ízek és a gasztronómia pont olyan harsány, mint maga a nemzet.

Forrás: Shutterstock

A kávé, a fagylalt és az ételek annyira sajátságosak, hogy az olasz jelzővel ellátott nevük hallatán már az egész világ tudja, hogy mire kell gondolni. Na, de vajon mi mindenről híres még a csizmaalakú ország konyhája?

Ugyan kinek jutna eszébe ezt csinálni egy fej karfiollal? - Videó

Általában akkor veszünk karfiolt a boltban, ha ebédet akarunk készíteni. Általában. Ám a videó szerint nemcsak főzéshez használhatjuk az ismert zöldséget.

Nézze meg, melyek a világ legdrágább alapanyagai! - Képek

A világ legdrágább alapanyagai közé tartozik a Nakazawa-tehéntej, amelyet Japánban készítenek. A Nakazawa tehén tejét egyszer egy héten, hajnalban gyűjtik össze, hogy nagyobb mennyiségű melatonint tartalmazzon, amely visszaszorítja a stresszt. Egy liter körülbelül 12 000 forint.

Kutyakaja a neve, mégis az emberek eszik

A világ tele van furcsábbnál furcsább ételekkel és desszertekkel. Ilyen a Puppy Chow nevű finomság is, amelynek neve ugyan kutyakaját jelent, valójában egyáltalán nem az. De akkor micsoda?

Kíváncsi az Instagram legnépszerűbb fotójára és a hajóra az asztalon? Lapozzon tovább!