Íme a bizonyíték, hogy mindig van új a nap alatt

Vágólapra másolva!
Utazzunk el gondolatban Indiába, és szívjuk magunkba a környék illatát. Képzeljük el, hogy a street foodok aromája körbeleng minket, és a sok kulináris csoda között azt sem tudjuk, mihez nyúljunk. Noha a valóságban nem hagyhatunk mindent magunk mögött azért, hogy tegyünk egy gasztroutazást Indiába, tányéron még megtehetjük.
Vágólapra másolva!

A masala dal vada egy fűszeres burgonya- és lencsesnack. A népszerű indiai street food finom és szuper könnyű, ráadásul laktató is. Sós és fűszeres, újfajta élményekkel kecsegtet.

Dél-Indiában a helyiek általában teaidőben fogyasztják.

Próbálja ki a következő receptet, és élvezze az újdonság varázsát! Hiszen mindig van új a nap alatt, csak rá kell lelni.

Forrás: Independent

Masala dal vada

Hozzávalók a snackhez:

  • 360 g burgonya, hámozva, apróra vágva
  • 100 g piros lencse
  • 60 g csicseriborsó
  • 1 teáskanál kurkuma
  • 2 zöld csili, felszeletelve
  • 2 evőkanál garam masala fűszerkeverék
  • 1 teáskanál csilipor
  • só, bors
  • 2 evőkanál csicseriborsóliszt
  • víz

Hozzávalók a csatnihoz:

  • 1 csokor menta
  • 1 csokor koriander
  • 2 gerezd fokhagyma, összetörve
  • 2 zöld csili, apróra vágva
  • egy ½ hüvelykujj nagyságú gyömbér, reszelve
  • 2 teáskanál frissen facsart citromlé
  • só, bors
  • víz

Elkészítés:
Tegye a csatni hozzávalóit egy turmixgépbe, és dolgozza össze.
Főzze meg a burgonyát, majd hagyja kihűlni.
Főzze meg a csicseriborsót és a lencsét. Ha elkészült párolja 20 percig a kurkumával.
Törje jól össze a fakanállal, és keverje hozzá a csilit, a csiliport, valamint a garam masalát.
Öntse a keveréket a burgonyához, majd az egészet nyomkodja és dolgozza jól össze. Sózza és borsozza ízlés szerint.
Formázzon belőle labdákat, mintha fasírtot készítene.
Keverje össze a csicseriborsólisztet és annyi vizet, hogy egy könnyű tésztát kapjon.
Melegítsen fel egy kis repceolajat egy serpenyőben, mártsa a tésztába a golyókat, majd süsse ropogósra.
Tálalja frissen a csatnival és néhány korianderlevéllel.