Nincs sok ideje főzni?

Vágólapra másolva!
Mindenkinek vannak jól bevált receptjei azokra a napokra, amikor se idejük, se energiájuk túl sok időt a konyhában tölteni. Így a mexikóiaknak is. Ez az egytálétel fél óra alatt kész van, így biztosan nem veszi el az időt az esti pihenéstől, a családtól vagy a szórakozástól.
Vágólapra másolva!

A mexikói konyha jellemzői az azték időkben gyökereznek, híres alapanyagok a kakaó, a csili, a bab, a kukorica és a vanília.

A mexikói konyha rendkívül egészséges, hiszen

a helyiek rengeteg friss zöldséget és fűszernövényt használnak.

Ha nincs túl sok ideje főzni, lesse el a mexikóiak egyik legnépszerűbb egytálételét. Elkészítése egyszerű, ízvilága gazdag.

Forrás: Pinterest

Mexikói rizses egytálétel

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 közepes hagyma, apróra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma, összetörve
  • 1 pritamin paprika, apróra vágva
  • 450 g darált pulykahús
  • só, bors ízlés szerint
  • 1 jalapeño, kimagozva, felkockázva
  • 1 csésze hosszú szemű rizs
  • ½ csésze konzerv fekete bab
  • 1 csésze csemege kukorica
  • ½ csésze főtt vagy konzerv borsó
  • 396 g paradicsom, hámozva
  • 2 csésze víz
  • 2 teáskanál kömény
  • egy csipet paprika
  • 1 teáskanál csilipor
  • egy csipet Cayenne-bors
  • 1 csésze reszel cheddar sajt

Elkészítés:

Pirítsa meg a hagymát és a fokhagymát egy evőkanál olívaolajon egy nagy serpenyőben.

Amikor illatozni kezd, adja hozzá a pritamin paprikát és a jalapeñót. Főzze további 1 percig.

Adja hozzá a darált húst, és főzze 4-5 percig. Sózza és borsozza.

Nyomja a húsos keveréket a serpenyő oldalához, majd középre tegyen még egy evőkanál olívaolajat, és pirítsa a rizst, amíg a szemek aranybarnák lesznek.

Keverje hozzá a fekete babot, a kukoricát, a borsót, a paradicsomot, a vizet, a köményt, a paprikát, a csiliport és a Cayenne-borsot.

Jól keverje össze, fedje le, vegye alacsonyra a lángot, és főzze 17-19 percig, vagy amíg a rizs megpuhul. Keverje folyamatosan, szükség szerint ízesítse még sóval és borssal.

Szórja meg a sajttal, fedje le, és vegye le a tűzről. Hagyja, hogy a sajt ráolvadjon, és tálalja melegen.