Ön ismeri ezt a titkos konyhai trükköt?

burgonya
Vágólapra másolva!
Krumplit sütni bárki tud. Finom, ropogós krumplit sütni azonban csak kevesen. Mi a különbség a két helyzet között: egy titkos módszer, amelyet mindenkinek ismernie kellene.
Vágólapra másolva!

Az első lépés: főzze meg a burgonyát sós vízben. A benne található keményítő egy része kicsapódik a felületén, így ropogósabb lesz sütés után. Ezután ne olívaolajjal vagy zsírral öntse nyakon, hanem vajjal.

Ezzel a két lépéssel ágyazhat meg a tökéletes, ropogós, sült burgonyának, amelyet bátran fogyaszthat némi salátával – akár hús nélkül is.

Most próbálja ki a gyakorlatban is! Íme a recept.

Forrás: Food52

Ropogós sült burgonya

Hozzávalók:

  • só, frissen őrölt fekete bors
  • 900 g burgonya, kockára vágva
  • 2 evőkanál sózatlan vaj, megolvasztva
  • 1 csésze majonéz
  • ¼ csésze fehér ecet
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 2 teáskanál cukor
  • 1 és ½ mogyoróhagyma, apróra vágva
  • metélőhagyma a tálaláshoz

Elkészítés:
Melegítse elő a sütőt 230 fokra.
Forraljon fel egy nagy edény vizet, tegyen bele 3 evőkanál sót. Adja hozzá a burgonyát, és főzze 6 percig.
Ha letelt az idő, szűrje le, és szárítsa meg.
Szórja egy sütőlapra vagy egy tepsibe, sózza és borsozza.
Locsolja meg az olvasztott vajjal, majd süsse 30-45 percig.
Közben egy tálban keverje össze a majonézt, az ecetet, a paprikát, a cukrot és a metélőhagymát.
Tálalja a frissen sült burgonyát a hagymás keverékkel, egy kis metélőhagymával megszórva.