Íme a leginkább vágyfokozó ételek

szerelem
Vágólapra másolva!
Bizonyos anyagok biokémiai hatással vannak a szervezetünkre, például elősegítik az örömhormon termelését vagy energiát adnak. Emellett léteznek olyan ételek is, amelyek fokozhatják a szexuális vágyat. Hogyan? Úgy, hogy a bennük lévő vitaminok, nyomelemek és egyéb összetevők segítik a véráramlást, a hormontermelést, miközben ellazítanak vagy éppen felpörgetnek. De vajon melyek ezek?
Vágólapra másolva!

Valentin-nap alkalmából pont itt az ideje egy kicsit befűteni a hálószobát, és lángra lobbantani a szenvedélyt. Ehhez nem kell mást tennünk, csak a megfelelő ételeket enni.

Talán eddig nem tudtuk, de a libidócsökkenés egyik oka a B-vitaminhiány. Ezt pótolhatjuk tojásból, baromfihúsból és zöld leveles zöldségekből.

A következő, amit a szexuális életünk érdekében érdemes megtennünk: fogyasszunk rendszeresen A- és E-vitamint, amelyek segítik az energiaáramlást, serkentik a keringést és hatással vannak a sejtek növekedésére is.

Fontos ásványi anyag továbbá a cink is, amelynek hiánya szintén előidézheti a nemi vágy csökkenését.

A gránátalma, antioxidánstartalmának köszönhetően, nagyobb véráramlást biztosít a test minden területén – a nemi szerveket is beleértve Forrás: Shutterstock

A cink ugyanis segíti a tesztoszteron és a spermium termelését, illetve megemeli a dopamint, amely növeli a vágyat. Az egyik legjobb cinkforrás az osztriga, de pótolhatjuk brokkolival, napraforgómaggal, zabkásával, kinoával és kesudióval.

Ó, és persze ne feledkezzünk meg az Ómega-3 zsírsavról se, amely javítja a vérkeringést.

Így tesz a gránátalma is, amely antioxidánstartalmának köszönhetően nagyobb véráramlást biztosít a test minden területén – a nemi szerveket is beleértve.

Az avokádó magas folsav-, B9- és B6-vitamin-tartalma megnöveli az energiaszintet és a tesztoszterontermelést, amely a legfontosabb férfi nemi hormon. A banánban lévő bromelain enzim pedog fokozza a szexuális hajtóerőt.

A csokoládimádók most összecsaphatják a kezüket, hiszen a legalább 75%-os kakaótartalmú csokoládé is hatásos vágykeltő.

Aztán ott van még a ginzeng is, amelyet a hagyományos kínai orvoslásban már évszázadok óta használnak természetes vágyfokozóként.

Ám nemcsak ételekkel, hanem illatokkal is lángra lehet lobbantani a szenvedélyt. Tanulmányok kimutatták, hogy a fahéj, a cédrusfa és a bergamottnarancs illata is felkorbácsolja a nemi vágyat.