„Mit tegyek, hogy havonta csupán egyszer kelljen főznöm?" – kérdi az ország

főzés
Vágólapra másolva!
A múlt hét igazán tanulságos volt számunkra. Olyan felejthetetlen tudással gazdagodtunk, amelyet már régóta keresünk: megtudtuk, mit kell tennünk, ha havonta csak egyszer akarunk főzni. Aztán megláttuk, hogy feltalálták a kávémentes kávét, és még jobban leesett az állunk. Mire számítsunk ezután? Heti gasztro-összefoglaló.
Vágólapra másolva!

Vajon melyik lesz 2019 tortája?

Újra megrendezik Románia és Délkelet-Európa legnagyobb szakmai kiállítását, a GastroPan Expót, ahol megválasztják az Év Kézműves és Ipari Kenyerét, az Év Tortáját és az Év Hidegtálját.

Ön ismeri a havi egy főzés módszerét? Időt, pénzt és bosszúságot spórolhat

Zaláné Csörsz Eszter nő, feleség, három kisgyermek édesanyja. Imád főzni, új recepteket és módszereket kipróbálni. Lelkesedése irigylésre méltó, hiszen sokunk a főzést a nem kedvelt tevékenységek közé sorolja. Ettől persze főzni muszáj, úgyhogy napi szinten meg kell birkóznunk ezzel a teherrel. Na, de mi lenne, ha lecsökkenthetnénk ezt a számot?

Forrás: Shutterstock

Eszter élete az első terhessége alatt változott meg. Problémája nem volt egyedi: sokat volt rosszul a várandósság hónapjaiban. Szívesen varázsolt volna finom ebédet az asztalra, ám a tünetek legyűrték. Így kezdődött a történet. A háromgyermekes édesanya azóta tökéletesítette a Havi egy főzés módszerét, és tanítja is. Hiszen így egyszerre spórolhatunk időt, pénzt, étkezhetünk egészségesen, és még a mókuskerékből is kiléphetünk.

Feltalálták a kávémentes kávét

A tudósok már idáig is rengeteg innovatív és fenntartható találmánnyal gazdagították a világot, a jövőben pedig még több furcsaságra számíthatunk. Igen, furcsaságra, mert amit most találtak fel, az elég különös: a kávébab nélküli kávé.

Újszerű nevekkel célozza meg a fiatalokat a Varsányi Pincészet

Weekend Selection néven kifejezetten a fiatalabb borrajongókat kívánja megszólítani három (vörös, fehér és rozé) borával a Varsányi Pincészet. A bevezető kampányba influenszereket is bevontak a verpeléti borászok.

Egy bor péntekre, egy másik szombatra és végül egy utolsó vasárnapra Forrás: Hankó Viktor - Origo

#péntek, #szombat és #vasárnap névre keresztelték azokat a borokat, amelyek a közösségi média-szavatos nevek mellett az átlagból kitűnő, merész címkékkel kerülnek a polcokra. A jól fogyasztható, fiatalos italok könnyen felismerhető grafikáit Mocsai Katalin és Nacsa Szilárd alkották.

Mit szólna hozzá, ha pénzt találna egy torta belsejében?

Nyulat a kalapból, pénzt a tortából: íme egy zseniális módszer, ha meg akarjuk lepni a születésnapost. Ugyan ki ne akarna egy olyan tortát kapni, amelyből pénzt húzhat elő?

Jobban hizlal, hogy mikor eszünk, mint az, hogy mit

Minden, amit eszünk, hatással van a testünkre és az egészségünkre. Ez azonban csak egyetlen tényező azok közül, ami számít. Egy új tanulmány szerint ugyanis az étkezések megfelelő ütemezése megoldás lehet az elhízás elleni küzdelemben.

Forrás: Shutterstock

A kutatás rámutatott arra, hogy ha közvetlenül alvás előtt vacsorázunk, összecsapjuk az étkezéseket vagy túl sokáig várunk két étkezés között, az egészséges táplálkozás rögtön kútba esik. Minden a testünk anyagcseréjétől függ, amelyet a cirkadián ritmus és a szervóra befolyásol.

Így kell kávét darálni kávédaráló nélkül - Videó

Azt már tudjuk, hogyan kell süteményt szeletelni kés nélkül. Nagyon egyszerű: fogselyemmel. De arról eddig még nem volt tudomásunk, hogyan daráljunk kávét daráló nélkül.

Tényleg hizlal a párkapcsolat?

Ha nem érezzük jól magunkat a bőrünkben, ha hiányzik az önbizalom, sérült a vonzerő, az a párkapcsolatra is hatással van. Szerencsére a test és lélek szorosan összetartozik, például a felesleges kilók leadása segíthet az egészséges önbizalom és vonzerő visszaszerzésében, így a párkapcsolatra is kihat – árulja el Dr. Gajdács Ágnes belgyógyász, obezitológus szakorvos, a MediFat igazgatója.

Forrás: Shutterstock

Sokan rövidebb-hosszabb egyedüllét, vagy egy szakítás után az eredményes párkeresés alapjának tartják a trendi megjelenést, a feszesebb testkontúrokat, alacsonyabb testsúlyt. Sok anyuka szülés után szeretné visszanyerni korábbi alakját, hogy újra a régi lehessen, továbbra is elvarázsolja a párját.

Halsperma a szájban - Képek

A legfurcsább japán ételek a teknőstől a táncoló tintahalig. Shirako, vagyis halsperma (általában tőkehalé vagy lazacé). A japánok szerint édes és krémes étek.

Íme a bizonyíték, hogy ez a szuper trükk tényleg működik - Videó

Kedvencünk az almás sütemény, bár almát pucolni már nem sok kedvünk van. Még jó, hogy az emberi elme zseniális, így létezik egy egyszerűbb módszere is az almapucolásnak, mint a kés és a két kezünk.

Jamie Oliver kávét tesz a csilis babba

A csilis babot legalább egymillió módon el lehet készíteni: vegetáriánusan, csirkehússal, egész hússal, darált hússal, vörös babból vagy fehér babból, csiliporral vagy egész csilivel. De hogy valaki kávéval készítse, ilyet még nem hallottunk!

Kíváncsi a „Nem csak kenyeret piríthatunk a kenyérpirítóban" című cikkünkre is? Akkor lapozzon tovább!