5 gyors tipp, hogy ehető legyen a tegnapi pizza

Domino's Pizza
CHICAGO, IL - OCTOBER 12: Domino's menu items are shown on October 12, 2017 in Chicago, Illinois. Shares of the restaurant chain fell 4 percent today despite reporting an increase of more than 8 percent in domestic same-store sales. (Photo Illustration by Scott Olson/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Amikor pizzát rendelünk, általában így gondolkodunk: ha már lúd, legyen kövér! Mivel így gyakran túlvállaljuk magunkat, biztosan marad belőle másnapra is. Na, de milyen a másnapos pizza? Száraz, kemény, csak árnyéka egykori önmagának. Ilyenkor mit csinálunk? Betesszük a mikróba. A végeredmény pedig egy forró, mégis ehetetlen valami, ami csak nyomokban emlékeztet a pizzára. Mit tegyünk hát? Hogyan tegyük ehetővé a másnapos pizzát?
Vágólapra másolva!

Erre a kérdésre válaszolni valójában sokkal egyszerűbb, mint hinnénk. Mielőtt azonban hozzáfognánk, meg kell ismernünk az újramelegítés egyik fontos alaplépését.

Fogjunk egy szórófejes flakont, töltsük meg vízzel,

és óvatosan – vagyis ne úgy, hogy a tészta tocsogjon a víztől – spricceljük le a szeleteket, különösen a széleket! Így az étel a sütést követően újra ropogós lesz.

De az is egy jó megoldás, ha friss szószt és sajtot teszünk rá, hiszen a szószban lévő nedvesség szintén elősegíti, hogy a tészta a megfelelő helyeken legyen puha és ropogós.

Fogjunk egy szórófejes flakont, töltsük meg vízzel, és spricceljük le a szeleteket, különösen a széleket! Így az étel a sütést követően újra ropogós lesz Forrás: Shutterstock

Miután elfordultunk a mikrótól, irányítsuk a figyelmünket a sütő felé. Béleljünk ki egy tepsit alufóliával, állítsuk a sütőt 200 fokra, és tegyük be a maradék pizzát maximum 10 percre.

Amennyiben van melegszendvicssütőnk, azt is bátran használjuk – 2-3 percig érdemes melegíteni benne a pizzát.

Vagy vegyük elő a kedvenc serpenyőnket! Először várjuk meg, míg jól átmelegszik, 2-3 percig pirítsuk rajta a pizzát, majd öntsünk bele egy evőkanálnyi mennyiségű vizet – kissé távolabb a szeletektől.

Tegyük rá a fedőt, és süssük alacsony lángon még 1-2 percig, vagy amíg a sajt megolvad.

Persze mindezzel csak akkor érdemes fáradozni, ha előző nap a pizzát még idejében betettük a hűtőbe, és nem hagytuk órákig szobahőmérsékleten állni. Maximum két órát hagyhatjuk kint az ételt, ha ennél több ideig marad hűtetlenül, esélyt adunk a különböző baktériumoknak elszaporodni.