38 borászat több mint 160-féle borát kóstolhatjuk meg egyetlen estén

Vágólapra másolva!
A Badacsonyi Borvidék csaknem negyven pincészete, gasztronómiája és turisztikai szolgáltatói is bemutatkoznak a Badacsony New Yorkban elnevezésű borkóstolón a budapesti New York Palotában.
Vágólapra másolva!

A már hagyományosnak számító, borvidéki sétálókóstolót immár kilencedik alkalommal hirdetik meg a fővárosban – idézték fel a szervezők az MTI-hez eljuttatott közleményükben.

Mint hangsúlyozták, a Balaton-felvidék egyik legkedveltebb borvidékén a talaj, a napfény, a Balaton víztükre, a mediterrán jellegű éghajlat,

az ott élő emberek szőlő iránti szeretete és szakértelme harmonikus, tüzes, jellegzetes karakterű borok készítését teszi lehetővé.

A kiváló borok mellett a borvidék egész évben változatos programokkal, hangulatos szállásokkal várja a látogatókat Forrás: Sabar Borház Facebook

A látogatók a kiállítók borain keresztül megismerhetik a Badacsonyi Borvidék összes fontosabb termőhelyét, hiszen a New York Palota Róma-termében egyaránt felvonulnak a Badacsony-hegy, a Szent György-hegy, a Kisörsi-hegy, az Ábrahám-hegy, a Tóti-hegy,

a Csobánc és a Hajagos-hegy ismert és feltörekvő pincészetei.

A kiváló borok mellett a borvidék egész évben változatos programokkal, hangulatos szállásokkal várja a látogatókat. A kiállítók között ezért ott lesznek a legismertebb szálláshelyek, programhelyszínek, kézműves termelők, vendéglátóhelyek is, amelyek a borokhoz illő finomságokkal készülnek – közölték a szervezők.

A badacsonyi borok iránt mélyebben érdeklődőket idén is két mesterkurzus várja:

Fiáth Attila nemzetközi borakadémikus Badacsonyi „Hegylakók" című előadásán a különleges hegyborokon keresztül mutatja be a borvidék finom különbségeit, majd Wolf András, a Salon Étterem és a New York Kávéház executive chefje a badacsonyi bor és kenyér kapcsolatába vezeti be a közönséget.

A Badacsony New Yorkban sétálókóstolót március 9-én, szombaton, 16 órakor tartják a New York Palotában. További információkért látogasson el az esemény Facebook-oldalára!