A receháj minek van?

receháj
Vágólapra másolva!
Sertésháló, receháj, csipkeháj, de mit kezdjünk a hashártyával?
Vágólapra másolva!

Itt a disznóvágási szezon és előkerülnek a recehájak, amelyet minden tájegységen máshogy hívnak, de a lényeg, hogy a szép csipkés képlet a sertés belsejében van, és vétek lenne kidobni, nem is szokták.

Forrás: Táfelspicc

Hol kapni?

Nem alapértelmezés minden hentesnél a receháj, de érdemes rákérdezni, kérni. Elsőre riasztó a szaga, de aki pacalhoz szokott, úgyse fogja érteni ezt a mondatot. Belsőségszaga van, ezen túl kell lépni, a receháj nem combsonka. Feldolgozás előtt óvatosan mossák át, más teendő nincs vele.

Kétoldalas

Egyik oldalán jobban kidomborodnak a zsíros erek, amikor töltenek bele, mindig ez kerüljön belülre.

Igen, töltenek, mert a receháj remekül működik hurkatöltő nélküli háztartásokban bélként is. Tekerjenek bele simán kolbászhúst, vagy így készül a hagyományos cigánka is.

A receptet itt találja. Forrás: Táfelspicc

Annyira jól lehet tekerni vele, hogy a könnyen elrontható, száraz sertésszűzet is belecsomagolhatják és így, egy kis zsírba ágyazva süthetik ki.