A világ legdrágább húsáért ölre mennek a séfek

hús marha Polmard
hús ma
Vágólapra másolva!
Ha szoktak azon zsémbelni, hogy drága a hús, nyugodtan hagyják abba, mert mindennél van drágább. De hogy ennyire?
Vágólapra másolva!

A Polmard családi hentesbolt a párizsi St. Germain des Pres negyedben üzemel Alexandre Polmard vezetésével. Ő már a hatodik generáció a pult mögött – a legendás helyet még 1846-ban alapították.

A büszke hentes Forrás: Polmard

Nem a parizer a drága

Az üzlet békében ketyegett vagy 150 évig. Nevük akkor robbant be igazán a köztudatba, amikor apja és nagyapja a kilencvenes években egy

különleges módszert kísérleteztek ki,

amelynek segítségével a marhahús érlelhetősége és eltarthatósága új dimenziókat nyert.

Mint egy műalkotás Forrás: Polmard

Érleléses hibernálásnak hívják az eljárásukat, aminek során 120 kilométeres sebességgel, -43 fokos levegővel fújják meg a húst – Polmard elmondása szerint így elkerülhető a későbbi minőségromlás. Marhahúsuk rendkívül hosszú ideig eláll, igaz, 28-56 naposan kerül a boltba.

Gyönyörű áru Forrás: Polmard

"Szerettem volna felrázni a hagyományos hentesszakmát,

– mondta el a francia szakember, aki nem szégyenlős, meg is kéri az árát, egy rib-eye steak, vagyis a borda gerinc felöli, húsosabb része akár 3200 euróba is kerülhet. Közel egymillió forint egy szép szelet húsért? Kemény.

Ismeri a marha részeit?

Stefánia. Rostélyos. Szegy. Tudják hol vannak ezek a koncok, és mire kell ezeket felhasználni? Játékunk segítségével tesztelheti tudását, de a legtájékozatlanabbak is mindent megtanulhatnak most a szarvasmarha bontásáról, felhasználásáról.

Próbálja ki, kattintson ide, remek lesz!
A vöröshús a szemnek is gyógyszer Forrás: Polmard

Pár jó szóért

A Polmard hentesbolt kizárólag a francia eredetű Blonde Aquitaine szarvasmarhát vágja – az állatokat családi birtokukon, Saint Mihielben nevelik. Hogy igazán finom legyen, stresszmentes tartásban növekednek a négylábúak.

Nyalóka nagyfiúknak Forrás: Polmard

"Nem kis ólban élnek, hanem szabadban, a parkban és az erdőszélen” - a hentes beszélgetni is szokott a marhákkal, arra esküszik, hogy

pár jó szó naponta, és a húsuk minősége utolérhetetlen lesz.

Lehet, hogy van benne valami: érlelt árujáért sorakoznak a Michelin-csillagos éttermek. A Hong Kongi Four Seasons Hotelben például 200 ezer forint egy adag – sosem marad a nyakukon.

A séfek ölre mennek érte Forrás: Polmard