Fotó: Polyák Attila - Origo

Drágáim: a meggy és a cseresznye

Idén egyenek inkább pörköltet, az sokkal olcsóbb

Fotó: Mudra László - Origo

Döghalál ellen vagy a főzelékbe? Így készül az ecet!

Ecet nélkül nem konyha a konyha - tudja hogy készül a hasznos alapanyag?

Forrás: Flickr/P. A. H

Gombát szedne? Erre figyeljen, ha túl akarja élni!

Nem csak hasmenés vagy hányás lehet a vége, hanem akár halál is.

Forrás: moorewollombigarlic.com.au

A tavaszi fokhagyma a legjobb

Kevesebb vele a munka és még az íze is jobb.

Forrás: Halmos Mónika

Nem mindenki bírja rosszullét nélkül a kínai piacot

Vér, belsőség és friss zöldségek. Egyesek utálják, de nekünk ez a csoda.

Forrás: Wholly Rooted/Flickr

Ha büdös, már ne egye

Mi adja a színét a vajnak? Mi van, ha megsötétedik és már szaga van?

Forrás: Thinkstock

Állóháború a téli zsírpárna ellen

Nem a tablettás vitamin a lényeg a téli táplálkozásban.

Forrás: Domonyai András

Több élelmet akarnak, de éhinség jöhet

16 millió embert kell etetni. Nehéz.

Forrás: hemis.fr/BOISVIEUX Christophe / hemis.fr/Boisvieux Christophe

Kiló csirkét 5000-ért? Drága, de elfogy mind!

A luxuscsirke és ami mögötte van: ki mondta, hogy nem szenved a franciák madara?

Forrás: Polmard

A világ legdrágább húsáért ölre mennek a séfek

Egymillió jó darab steakért? Kemény, de megveszik.

Forrás: AFP/Leon Neal

Ha jön a pestisjárvány, legyen otthon ecet

Nem élhetünk ecet nélkül: maró sav, mégis ott van minden rendes konyhában.

Forrás: BSIP/CARDOSO / BSIP/Cardoso

Kicsi a rózsabors, és nem is erős

Szép a színe, de íze alig: mégis imádjuk ezt a fűszert.

Forrás: NurPhoto/Majdi Fathi

Nem is a krumpli a zöldségek szürke egere

Refluxban szenvedőknek kötelezővé kéne tenni a krumplit, de mindenki más is csak jól járhat vele.

Forrás: Thinkstock

A fák alatt gurul az igazi csodaszer

A dió egyszerű növény, néha mégis nehéz jót venni, pedig igazán megéri.

Forrás: AFP/Kambou Sia

Munkára kényszerített gyerekek Afrika kakaóföldjein

Szomorú a valóság a kedvenc csokijaink mögött.

Forrás: Mohai Balázs

Az ételdizájner nem is tud főzni

Nevessenek a világ leghíresebb ételdizájnerének munkásságán.

Forrás: Zirig Árpád

A halárusítók fele megbukott az ellenőrzésen

Az akciók eredményeként 38 eljárás indult.

Forrás: Flickr cc

A tésztának talán leáldozott, de nem Magyarországon!

Egyre kevesebb száraztészta fogy, de idehaza nem engedünk, esszük, mert finom.

Forrás: Zirig Árpád

Ne féljen a szálkától, nem is nehéz filézni!

Pucolás, filézés, irdalás: sokan félnek tőle, pedig nem kell!

Fotó: Zirig Árpád - Táfelspicc

Ezeréves piacon is frisset ettünk

Ezeket a standokat ne hagyja ki, a választék páratlan!

Forrás: Origo

Flexszel ment a disznónak, hamar végzett a melóval

Csak ámulunk és bámulunk: ki hitte volna, hogy erre is jó a sarokcsiszoló.

Forrás: Origo

Óvodások dolgoznak a kertben

A kicsik is kertészkedhetnek, talán övék a jövő.

Forrás: Nagy Zsófia

Most kell csipkerózsát szedni!

Nem csak szép, egészséges is - csak a tüskékkel kell vigyázni.

Fotó: Zirig Árpád - Táfelspicc

Nem tízperces játék: így készül a húsvéti sonka

A gyorspácolt, füstaromás műsonkák nem embernek valók. Megmutatjuk, hogy készül az igazi füstölt sonka.

Fotó: Zirig Árpád - Táfelspicc

Mi kell a tökéletes reggelihez? Kajmak!

Eddig tévedésben éltem, de már tudom mi kell a fokhagymás pirítósra!

Forrás: ntfishing.com.au

A pangasiust kiszorítja a barramundi?

Ausztrál hal, de Magyarországon tenyésztik. Ez lehet az új gasztro-sláger?

Fotó: Zirig Árpád - Táfelspicc

Lassú az agya? Egyen diót!

Most már bizonyított: a rengeteg pozitív tulajdonságán túl a memóriát és az agyi reakcióidőt is javítja.

Fotó: Zirig Árpád - Táfelspicc

Ha már unja a tehéntejet, van más is

Kecske, juh, vízi bivaly - mindegyik nagyon finom és izgalmas tejet ad, nem kell leragadni a dobozosnál.

Forrás: American Pistachio Growers

Pisztáciával a merevedési zavarok ellen

Természetes csodaszer vagy finom ropogtatnivaló? Mindkettő és még ennél is sokkal több.

Forrás: Lázár Chef

Imádja a lasagnét? Íme egy alapvetés!

Felejtse el a kész lapokat és gyúrjon tésztát! Olcsóbb is, jobb is.

Fotó: Zirig Árpád - Táfelspicc

Diótárolási tanácsok a hivataltól

A Nébih egyre közszolgálatibb. Hasznos tanácsaik a dióról.

Fotó: Zirig Árpád - Táfelspicc

Nem ölt meg a száznapos tojás

Kipróbáltuk a legendás kínai receptet. Lehetséges otthon is elkészíteni, kár, hogy ennyi macera van vele.

Forrás: Táfelspicc

A receháj minek van?

Sertésháló, receháj, csipkeháj, de mit kezdjünk a hashártyával?

Forrás: Táfelspicc

Ilyen szép virslit még nem látott!

Virsli igazi bélbe töltve. Gyönyörű.

Forrás: Táfelspicc

Az a nagy narancsos citrom vajon mi?

Egyre több zöldségesnél kapni Meyer citromot, ami nem is akármilyen citrom.

Forrás: AFP/Johannes Eisele

Cuki, de inkább együk meg

A nyulak nem csak aranyosak, hanem finomak is. Ön mikor evett utoljára?

Forrás: Táfelspicc

Unatkozik? Süssön formatortát!

A giccstorták elkészítéséhez egy kis kézügyesség és bátorság kell, nem pénz.

Fotó: Zirig Árpád - Táfelspicc

A szlovákoktól is tanulhatunk

A karácsonyi reggelik sztárja lehet a szlovákok treskája: ideje ellesni tőlük a titkokat!

Fotó: Zirig Árpád - Táfelspicc

Így süssenek tökéletes kacsát

Nem ördöngőség, csak néhány egyszerű szabályt kell betartani.

Forrás: mushroomtable.com

Télen is van ingyenkaja az erdőben

Drágán importáljuk, pedig itthon is megterem. Valakinek gyógygomba, másnak titkos téli csemege.

Forrás: Táfelspicc

Idén télen elfelejthetik a birsalmát és a sajtot

A piacokon nem találni birset, tanácstalanok a kofák, szomorúak a háziasszonyok.

Még több cikk
Most
Top 12 óra