Tudta, hogy a pillecukor már több ezer éves?

Forrás: Ahu Eats
1/10
A lavashak egy gyümölcshéjból készült finomság, amelynek eredete az Óperzsa Birodalom napjaira nyúlik vissza. Ez időszámításunk előtt 550-től időszámításunk előtt 330-ig állt fennForrás: Ahu Eats
Forrás: Shutterstock
2/10
Vattacukor: a legkorábbi ismert utalások egy 1769-es könyvből származnak, amelynek címe A tapasztalt angol házvezetőnőForrás: Shutterstock
Forrás: Forbes
3/10
Az édesgyökér első említése 2600 évvel ezelőttről származik Bagdadból, egy kőtábláról. Az asszírok a fájó láb kezelésére használták abban az időbenForrás: Forbes
Forrás: GO TOKYO
4/10
Amezaiku: könnyen formázható és alakítható cukorból készült figurák. Cukorszobrászatnak is hívják. Valójában a nyolcadik századi Japánból származikForrás: GO TOKYO
Forrás: Shutterstock
5/10
Mályvacukor vagy pillecukor: egyes források szerint pillecukrot először az egyiptomiak készítettek Krisztus előtt 2000-ben. Az ókori változat azonban kevésbé hasonlított a ma ismert formájáraForrás: Shutterstock
Forrás: Shutterstock
6/10
A marcipán eredetét számos találgatás övezi. Az eredeti történet szerint 1212-ből és Spanyolországból származikForrás: Shutterstock
Forrás: Shutterstock
7/10
Halva: egyes történészek szerint Krisztus előtt 3000 környékére tehető a születése, mások azonban úgy vélik, hogy a 12. századra. Közép-Ázsiából származikForrás: Shutterstock
Forrás: Superior Nut Store
8/10
Jordan mandula egy tradicionális esküvői édesség az Egyesült Államoktól kezdve Olaszországon át egészen a Közel-Keletig. Mézzel bevont mandulát már Krisztus előtt 177-ben is készítettek az ókori Rómában. A középkorban a mézet felváltotta a cukorForrás: Superior Nut Store
Forrás: Elite World Hotels
9/10
A lokum egy keményítőből és cukorból készült édesség. Habár nem olyan öreg, mint a többi felsorolt finomság, ez is létezik már 300 éveForrás: Elite World Hotels
Forrás: The Spruce Eats
10/10
A turrón Spanyolországban és Olaszországban egyaránt elterjedt. Úgy gondolják, hogy az ókori Rómából származik. Mézből, cukorból, tojásfehérjéből apróra vágott vagy darált diófélékből készülForrás: The Spruce Eats