5+2 SZTÁRSÉF, 8 CSILLAGOS VACSORA

Vágólapra másolva!
KÁVÉS FOGÁSOK MICHELIN CSILLAGOKTÓL - JÖN A NESPRESSO ATELIER   Mint már korábban írtunk róla, a Nespresso idén ismét megmutatja, mit is tud a kávé, ha igazi mesterek kezébe kerül. A február 16. és 18. között tartott Nespresso Atelier-n nem (csak) csészében jelenik meg a kedvenc kávénk, de a feltálalt ételek egyik fő alkotóeleme is lesz – úgy, ahogyan Michelin-csillagos mesterszakácsok megálmodták  
Vágólapra másolva!

Három napon keresztül egy nem akármilyen csapat, a magyar gasztronómia legjobbjai gondoskodnak róla, hogy a vendégek valóban felejthetetlen kávés gasztro pillanatokat élhessenek át. Hazánk három Michelin-csillagos éttermének séfje - Sárközi Ákos (Borkonyha), Mészáros Ádám (ONYX Étterem), Tiago Sabarigo (COSTES Downtown), valamint további két sztárséfje Barna Ádám (St. Andrea Wine & Gourmet Bar) és Mizsei János (MÁK Bistro) - mellé a gasztro hétvége csúcspontjaként társul Olaszország két szakácsa - Nicola Portinari, a két Michelin-csillagos La Peca és Enrico Cerea, valamint a három Michelin-csillagos Da Vittorio olasz séfje - is, akik mindösszesen nyolc Michelin-csillagjukkal járulnak hozzá az egyedülálló Nyolc Csillagos vacsoraélményhez a Nespresso vendégei számára.

És hogy mit tud egy ilyen vacsora? Egy Michelin-csillaghoz többek között az ételek minősége, a tökéletes kivitelezés, a konyha karakteressége mind elengedhetetlen. Így van mire készülniük a séfeknek; hosszú hónapok óta tervezgetik, mivel és hogyan lepjék meg az idei Atelier vendégeit. A Michelin Guide étterem- és szállodakalauza szerint egy-egy Michelin csillagos étterem fogása a csúcsgasztronómusok számára a tökéletesség jelképe lehet, hazai és nemzetközi szinten egyaránt. Február 18-án mindezt nyolcszorosan kell elképzelni.

Forrás: Nespresso

És hogy hogy készülnek a szereplők az eseményre?

Sárközi Ákos (Borkonyha):

Az idei Atelier kapcsán mindent megmutatok, ami mostanában foglalkoztat, kísérletezni fogok, de emellett vissza is nyúlok a gyökerekhez. Szinte kizárólag hazai alapanyagokkal készülök, és be fogom mutatni a vendégeknek, hogy a magyar alapanyagok igenis versenyképesek bármi mással a világon.

Mészáros Ádám és Mártha Róbert (Onyx Étterem):

Az Onyx részéről mi többek között halas, kávés előétellel, valamint extravagáns túró rudival készülünk. Ezek előzménye egy közös ötletelés volt, amely során négyen-öten odaálltunk és az összes kávékapszulát végigvettük, hogy megnézzük, melyik mehet jobban a desszerthez és a halhoz. Kiválasztottunk párat, és elkészítettünk többféle változatot. Utána lekóstoltuk, és ami a legközelebb állt az elképzeléseinkhez, azt választottuk, majd megcsináltuk a próbatányért és meg is lett, amivel készülünk.

Tiago Sabarigo (Costes Downtown):

Ez az első ilyen típusú eseményem lesz, így nagyon izgatott vagyok. A vendégek meg akarják majd ismerni, ízlelni, átélni az élményt, valamint látni szeretnék majd a kávét számos különböző fogással együtt. Én végül egy zöldséges fogást tálalok nekik, amiben a kávé többféle formában és textúrában is megjelenik majd.

Barna Ádám (St. Andrea Wine&Gourmet Bar):

Túl sokat nem szeretnék elárulni én sem, idén sok fogással készülök, mindegyikhez másfajta kávét használtam. Egyike vagyok azoknak, akik a tavalyi Atelier-n is részt vettek, és mondhatom, nagyon megihletett az akkori feladat, szinte kinyílt előttem a kávévilág.

Mizsei János (MÁK Bistro):

Fantasztikus lesz ez az esemény. Még sosem volt ilyen jellegű közös munkám magyar séfekkel. De a külföldi séfeket talán még jobban várom, hiszen egy új kultúrát hoznak, egy teljesen eltérő érzést, és biztos vagyok benne, hogy abszolút máshogy főznek, mint mi. Ebbe mindig nagyon jó belelátni és belekóstolni, hogy vajon ő hogyan gondolkodik egy ételről és hogy pattan ki az agyából az a bizonyos kávés fogás. Neki is úgy, mint nekem? Ő is végigkóstolja az összes kávét és számos ízkombináció eszébe jut, majd egyet kiválaszt és megalkotja? Én legalábbis így csinálom.

Az eseményhez egy kedvcsináló videó is készült, itt megtekinthető: