Harmadik alkalommal rendezi meg a Nespresso az Atelier eseményt, amely a csúcsgasztronómia és a kávé találkozásáról szól idén is. A különleges, kávés gasztropillanatokról a Michelin-csillagos Sárközi Ákos (Borkonyha), Tiago Sabarigo (Costes Downtown), valamint Mizsei János (Mák Bistro), Mészáros Ádám és Mártha Róbert (ONYX Étterem), valamint Barna Ádám (St. Andrea Wine & Gourmet Bar), Herczeg Ágnes borszakértő és Nagy Zoltán bártender gondoskodik majd. A kivételes fogások mellett érzékszerveinket is próbára tehetjük a Várkert Bazárban, a Gastro Experience Center interaktív kiállításán.
Az élményközpontban a kávérajongók az ízek és illatok világán keresztül csokoládé- és kávészakértők segítségével közelebbről is megismerkedhetnek a kávéval. Előtérbe kerülnek az érzékszervek, a vendégek különböző feladatokon keresztül tehetik próbára például ízlelőbimbóikat és szaglásukat. A Gastro Experience Centerben fény derül arra is, milyen különleges módon viszonyul egymáshoz a kávé, a csokoládé és a bor. Herczeg Ágnes borszakértő segítségével lehull a lepel az ízprofilokról és az illatcsaládokról, valamint a termőterületek olyan hatásairól is, amelyek érezhetően visszaköszönnek a borban és a kávéban is. Aki szeretné megismerni a kávé egy új, eddig ismeretlen oldalát, annak mindenképp érdemes ellátogatnia a Gastro Experience Centerbe, a Várkert Bazárba. A rendezvényen való részvétel ingyenes, azonban előzetes regisztrációhoz kötött, a férőhelyek száma pedig limitált, ezért az érdeklődőknek érdemes mihamarabb jelentkezniük. A regisztráció február 7-én elindult a Nespresso oldalán.