Ízutazás a Hard Rock Caféban

Hard Rock Cafe Hard Rock Cafe júniusi hamburgerei
Hard Rock Cafe júniusi hamburgerei
Vágólapra másolva!
A Hard Rock-rajongók a megszokott óriási hússzeletekkel készült hamburgerek mellett most különleges ízeket kóstolhatnak a világ minden tájáról. A Hard Rock Cafe 2018-as világturnéja ismét nemzetközi ízutazásra visz bennünket: szinte a fél világot bejárhatjuk, és egy tapodtat sem kell mozdulnunk. Az olasz, amerikai, és indiai finomságokat június végéig élvezhetjük.
Vágólapra másolva!
Hard Rock Cafe júniusi hamburgerei Fotó: Polyak Attila - Origo

A Hard Rock hamburgerei pont olyan híresek, mint az előadóművészek relikviái, amelyek a falakat díszítik. Mindegyik a legjobb minőségű húsból, friss alapanyagokból, ízletes szószokkal, sajtokkal készül. Az étlap minden étteremben nagyon hasonló: burgerek, házi füstölésű barbecueételek, steakek, saláták és déli finomságok, mint a fajita, a quesadilla és a nachos. Desszertből sincs hiány, hiszen akár óriási sajttortát és brownie-t is ehetünk, valamint megkóstolhatjuk az igazi amerikai pitét is.

Minden étterem étlapján azonban megtalálható egy Local Legendary Burger® ami a helyi gasztronómiára jellemző ízeket ötvözi az igazi amerikai hamburgerrel. A budapesti prémium marhahúspogácsával, sertéshús falatkákkal és lecsópürével készül.

Idén májusban és júniusban Budapesten a vendégek más városok helyi különlegességeit kóstolhatják meg, szezonális koktélválogatás kíséretében.

Hard Rock Cafe júniusi hamburgerei Fotó: Polyak Attila - Origo

Egyenesen Indiából érkezett a Mumbaiban igen népszerű Tandoori Spiced Chicken Burger frissítően könnyű mentás majonézzel, Monterey Jack-sajttal, ropogós uborkával, fűszeres csirkepogácsával, jégsalátával. Mint minden burgerhez a Hard Rockban, ehhez is fűszeres sült burgonyát tálalnak.

A Hollywood Burgernél a pirított hamburgerzsemlébe marhahúspogácsa kerül olvasztott brie sajttal, karamellizált salotthagymával, fokhagymaszósszal, friss rukkolával, paradicsommal.

Megismerkedhetünk a new yorki Big Little Italy Burgerrel, amely egy pizzastílusú hamburger pepperonival, sült mozzarellával, pirított gombával, pizzaszósszal.

És ha már pizza, akkor ne feledkezzünk meg az Olaszországból származó When In Rome Burgerről sem: pancettával, fokhagymás aiolival, rukkolával, ricottával, napon szárított paradicsommal pirított hamburgerzsemlében, fűszeres sült burgonyával és Sriracha-majonézzel tálalva.

A speciális menü mellett egész nyáron elérhetőek szezonális koktélok is:

Rockin Fresh Rita (tequila & lime margarita)

Classic Caribbean Mojito (felturbózott, dark rumos mojito)

Mango Ginger Mojito (rumos, mangós, mentás gyömbérsör)

Passion Fruit Mai Tai (fűszeres rumos-maracujás tradicionális Tiki koktél)

Southern Style Lemonade (alkoholmentes dinnyés limonádé)

Passion Fruit Punch (alkoholmentes frissítő narancsléből, gyömbérből és maracujából)

És hogy melyik burgerhez melyik koktél illik a legjobban? Ideje kísérletezni!

Hard Rock Cafe júniusi hamburgerei Fotó: Polyak Attila - Origo

HARD ROCK TÖRTÉNELEM

Az első Hard Rock Cafe 1971-ben nyitott meg Londonban; Peter Morton és Isaac Tigrett – két amerikai – igazi hazai hamburgerre vágyott, ezért döntöttek úgy, hogy éttermet nyitnak egy volt Rolls Royce-kereskedés helyén. Így kezdődött minden. Ma pedig már a Hard Rock International cégcsoport több mint 200 helyen van jelen a világban: a kávézók mellett szállodákat és kaszinókat is üzemeltet, valamint néhány repülőtéren bárral vagy önálló shoppal is jelen van, például a budapesti repülőtéren is van egy Rock Shop üzlet.

A VILÁG LEGNÉPSZERŰBB LOGÓZOTT PÓLÓJA

A Rock Shopok legalább akkora – ha nem nagyobb – népszerűségnek örvendenek az utazók körében, mint az ételek; egy városnévvel ellátott, logózott póló csak az adott városban szerezhető be ezért szuvenírként is megállja a helyét. A Hard Rock eredetileg csak az éttermet szerette volna népszerűsíteni a pólókkal: a nyitást követően egy helyi futballcsapat mezét díszítette a logó, azonban egyre többen érdeklődtek utána így végül árulni kezdték, mára pedig a világ legnépszerűbb emléktárgyává vált a fehér Hard Rock-póló.

Forrás: Hard Rock Cafe Budapest

A VILÁG LEGNAGYOBB ZENEI RELIKVIAGYŰJTEMÉNYE

A Hard Rocké a világ legnagyobb zenetörténeti magángyűjteménye – több mint 80 000 db –, amelyből Budapesten 70 eredeti emléktárgy, személyes tárgyak, fotók találhatók a falakon; ott van Prince, Lenny Kravitz vagy George Michael gitárja, Rihanna, Slash és Mick Jagger ruhája. Az első tárgyat Eric Clapton adományozta a londoni Hard Rocknak a 70-es években: így akarta megjelölni kedvenc törzshelyét. A gitár felkerült az egyik bárszék fölé. Majd Pete Townshend is küldött egy gitárt a következő megjegyzéssel: „az enyém is van olyan jó, mint az övé”. Innentől kezdve pedig csak gyűltek és gyűltek a hangszerek, ruhák, lemezek, amelyeket mind a Hard Rockba járó, zömmel zenész és művész vendég kérésére tettek ki. A Hard Rock ma már árveréseken is vásárol, hogy folyamatosan bővítse gyűjteményét, hogy az újonnan nyíló házait is feltölthesse ilyen kincsekkel.