Blumenthal-menü a British Airways járatain

Vágólapra másolva!
Az olimpia alkalmából végleg szeretnék eloszlatni a brit gasztronómia silányságát illető előítéleket - ehhez többek között Heston blumenthal is hozzájárul, repülőgépes menükkel.
Vágólapra másolva!

Hiába van temérdek Michelin csillagos éttermük, Heston Blumenthaljuk, Gordon Ramsayük, a világ nagy része még mindig úgy gondol Angliára, mint a gasztronómia egy nagyon szomorú szegletére, ahol kiszárított marhahúst esznek az emberek szétpárolt zöldségekkel, és a legkomolyabb gasztronómiai innováció az uborkás szendvics volt, de azt is rosszul csinálják. A közelgő olimpiát az angol gasztronómia ügyét a szívükön viselők arra kívánják használni, hogy végleg eloszlassák a sivár ételeikkel kapcsolatos előítéleteket.

"Jelenleg London a világ három legjobb városa között simán benne van, ha az a kérdés, hol tudunk a legjobbat enni" - mondja Blumenthal. - "Persze, ha valaki az elmúlt húsz évben nem járt erre, akkor persze, hogy húzza a száját, ha szóba kerül a gasztronómiánk". Blumenthal a British Airwaysen tesz meg minden tőle telhetőt a cél érdekében, ahová Olimpiai menüket komponál majd. Makrélát, kecskesajtot, marhasültet dobott össze, ami repülős menühöz képest szokatlanul erőteljes ízeket vonultat fel.