ORIGO24 órakomment.huvidea[freemail]

II. Birsünnep Noszvajon

2012.10.19., 8:30|Utolsó módosítás:2012. 10. 19., 14:55|

Október 20-23 között rendezik meg második alkalommal a noszvaji Birsünnepet.

"Minden, ami birsből készül, Noszvajon megismerhető, kóstolható".

A háromnapos rendezvényen majdnem minden birsalmából készül: lesz klasszikus birsalmasajt-főzés és kóstolás, birsalmás bableves, birsalmás főételek, húsételek és külöböző birses sütemények a Rákóczi és a Bodnár Vendégházakban. A vendégeket egész hétvégén nyitott pincék - a Fresli Borház, a Gazsi pince, Szabó Balázs - várják, 20-án a Thummerer pincészet készül borvacsorával. Szombaton egész nap Kézműves játszóház, 10.30-tól pedig bábszínház a gyerekeknek. Bár birsalmapálinkáról nem olvastunk a programban, de reméljük, az is lesz.

Címlapsztori»

Forrás: Dreamstime A tíz legjobb magyar bor nyárra Még a legmegrögzöttebb vörösborosok sem képesek a nyári hőségben alkohol- és tanninbombákat inni, ezért olyan könnyű borokat kerestünk a tavalyi évjáratból, amelyek ...
    Forrás: Dreamstime A tíz legjobb magyar bor nyárra Még a legmegrögzöttebb vörösborosok sem képesek a nyári hőségben alkohol- és tanninbombákat inni, ezért olyan könnyű borokat kerestünk a tavalyi évjáratból, amelyek ...
    Forrás: Dreamstime A tíz legjobb magyar bor nyárra Még a legmegrögzöttebb vörösborosok sem képesek a nyári hőségben alkohol- és tanninbombákat inni, ezért olyan könnyű borokat kerestünk a tavalyi évjáratból, amelyek ...
    Forrás: Nagy Bence Ez Magyarország legjobb halászleve Egy jó halászléért érdemes utazni, pláne annak, aki az ország legjobb halászlevevét szeretné megkóstolni. Az sem mindegy, hogy a Rév csárda megkapta a Gault & Millau ...
    Fotó: Zirig Árpád - Táfelspicc Izgalmas titkok az erdő mélyén Ha május, akkor géva! Kevés olyan izgalmas dolgot adhat ilyenkor az erdő, mint a sárga-narancssárga taplógomba, amely annak ellenére, hogy bizarr színű, kesernyés szagú, ...
    Fotó: Zirig Árpád - Táfelspicc Krokodilhúst ettünk a zuhogó esőben Kevés szomorúbb látvány van az esőbe burkolózó gasztrofesztiválnál. A maroknyi vendég a tócsákat kerülgeti, majd sebesen behúzódik a féltetők alá - tekintetükön látszik, ...
    Forrás: MTI/H. Szabó Sándor Angol találmány, mégis hungarikum Masszívan tartja magát a közhiedelem, hogy a szódát Jedlik Ányos találta fel. Ez nagyon jól hangzik, de sajnos nem igaz. Nézzük, mi az igazság szikvízügyben!
    Forrás: Táfelspicc Kilenc étkezési tipp a rák ellen Kigyógyult a rákból, és állítja, hogy a szabályok betartásával ez másoknak is sikerülhet: Toral Shah rákkutató-biológus és lelkes gasztroblogger összeszedte a megelőzés ...
    Forrás: Zwack Unicum: a család és ami mögötte van Kedvesek, közvetlenek és lazák. Zwack Sándor és Izabella első látásra olyan elegánsak, mint a brit uralkodói család olaszos kiadása, de olyan egyszerűséggel említik, ...
    Fotó: Zirig Árpád - Táfelspicc A paprikás csirke rajongóinak ez fájni fog! Felejtsék el, amit a paprikás csirkéről eddig tudtak. Kis időre ne foglalkozzanak a tapasztalataikkal, meg se próbálják felidézni a nagymama főztjét: ezek most nagyon ...

Hirdetés

hirdetés

Ajánlat

Ajánlat

Ajánlat

Ajánlat