Hűtött osztriga hagymás, tejszínes szószban

hagymás osztriga
Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás: Mudra László

Elkészítési idő: 10 perc

Alapanyagok:

  • 12 db osztriga
  • tengeri só, bors
  • 1 ek. vaj
  • fél fej lilahagyma apróra vágva
  • 1 mokkáskanál cukor
  • fél citrom frissen facsart héjja
  • fél dl száraz fehér bor
  • 1 csipet garam masala
  • 1 dl tejszín
  • 1 tojássárgája

A hagymát a vajon megpirítom, sózom, borsozom és hozzáadom a cukrot. Felöntöm a citromlével és 1-2 percig párolom. Egy másik serpenyőbe vagy lábosba öntöm a bort, hozzáadom a curryt, felforralom és hozzáöntöm a tojás sárgájával elkevert tejszínt is. 1 perc alatt besűrítem, majd sózom, borsozom.

Kinyitom az osztrigákat, egy serpenyőbe teszem a héjak egyik felét, ezekbe teszek egy kis kanálnyi hagymát, majd az osztriga húsát és leöntöm a tejszínes borral. Két percig magas lángon hevítem, majd tálalom.

Az osztrigát így tudja kibontani: