Fine dining és bogarak egy asztalon

eat ento, rovar, gasztronómia
Vágólapra másolva!
Egyelőre csak egy pop-up (ideiglenes) étteremben volt kóstolható egy művészcsoport és a Grey Goose vodka együttműködésében készített menü.
Vágólapra másolva!

Az Ento prodzsekt négy, a Royal College of Arton végzős egyetemista - Julene Anguirre-Bielschowsky, Jon Fraser, Jacky Chung, Aran Dasan - ötlete, amelyen keresztül szeretnék ledönteni a rovarevést övező tabukat, feltárni és bemutatni az ízeltlábúakban rejlő gasztronómiai lehetőségeket.

Ízeltlábú fine dining és Grey Goose koktél Forrás: Facebook/Grey Goose RSVP

A Grey Goose Taste segítségével kivitelezett menüsor a következő volt.:

  • Szöcskekoktél
  • Görögdinnye rovarokkal
  • Mézes-citromos hernyórizottó
  • Szöcskegombóc-leves
  • Szöcske és hernyósült gombás raviolival és zöldségekkel, szöcskejus-vel
  • Panna cotta méhlárvákkal

A sort a Telegraph szerzője, Alice Audley végigkóstolta, és nagyon élvezte.

Az ételekről még több képet a prodzsekt Facebook-oldalán talál.