420 forintos ebéd újratöltve

menza, étkeztetés, iskola, illusztráció, Gyerekek ebédelnek a budapesti Újlaki Általános Iskola menzáján
Vágólapra másolva!
Mi már egyszer bebizonyítottuk, van ebéd forintból, most a Nébih egy pályázatot írt ki a témában a közéteztetőknek.
Vágólapra másolva!

Országos KözÉtkeztetői Szakácsverseny (OKÉS) címmel hirdetett versenyt közétkeztető cégeknek az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete és a Nemzeti Élelmiszerlánc- biztonsági Hivatal (NÉBIH). A kétfordulós vetélkedőre kétfős csapatok nevezését várják. A cél, hogy bebizonyítsuk, kis odafigyeléssel – nettó 420 Forintból is lehet – tápláló és finom ebédet készíteni nagyüzemi körülmények között.

A versenyben, melynek témája az „Őszváró ételek a modern gasztronómia jegyében”, mérettől és létszámtól függetlenül valamennyi, a közétkeztetésben tevékenykedő vállalkozás részt vehet. A szervezők kétfős csapatok jelentkezését várják, egy cég több egységet is nevezhet.

Az első fordulóban a versenyzőknek egy előre összeállított „kosár” alapanyagaiból kell megtervezniük egy háromfogásos menüt. A menüsort felnőtt fogyasztók számára, kalkulációval, pontos technológiai leírással és tálalási javaslattal együtt kell összeállítani. A nevezéseket és recepteket 2013. november 13-ig kell eljuttatni az [email protected] és a [email protected] e-mail címekre.

A november 23-i második fordulóban a legjobb tíz csapatnak 10 adagot kell elkészítenie, s kitálalnia az első fordulóra összeállított menüből. Az ételek elkészítésére 3 óra áll majd a rendelkezésükre.

A verseny részletes kiírása és a virtuális alapanyag kosár tartalma megtekinthető és letöltető a NÉBIH honlapjáról.

Mi egy egyhetes kisérletben azt bizonyítottuk be, hogy 520 forintból ki lehet jól is hozni reggeli-uzsonna-ebédet.