A Destillatán jól szerepeltek magyar párlatok

Vágólapra másolva!
A Destillata idei versenyére 11 ország 183 főzdéje nevezett, mintegy 1700 mintával. Magyarországról 29 főzde 258 tétele vett részt, amelyek összesen 188 érmet, ezen belül 11 arany-, 92 ezüst- és 84 bronzérmet szereztek.
Vágólapra másolva!

A díjazott párlatok részletes listáját a Destillata.at oldalán találja, a legtöbb magyar érmet, és ezzel a nemzeti győztes címet az Agárdi Pálinkafőzde hozta el.

Az év pálinkamestere díjat a tiroli Bernhard Leitner nyerte, az ezüst és bronzmedált is osztrák indulók kapták.

A Destillata nem pálinka, hanem párlatverseny. Így indulhatnak és indulnak grappák, gabonaalapú tömények, és likőrök -magyar aranyérmes is van közöttük- is.

A hozzáadott cukortól mentes termékek a Destillata Classic, a cukrozottak a Destillata Special kategóriában indulnak, a hordóban érlelés engedélyezett.

A 20 pontos értékelési rendszerben 14-15 pont kell a bronz, 16-17 az ezüst és minimum 18 az arany minősítéshez. A Destillata az eredményhirdetés után szúrópróbaszerűen ellenőrizheti a díjazott termékeket.