Penge csomagolás egy kevésbé nyomorult csirkének

tanyasi csirke clap
Vágólapra másolva!
Akár hiperekben is kapható egy normálishoz közelitő életkörülményekből származó baromfi, amelynek remek lett az új arculata is. Reklámszemle sorozatunk, második rész. 
Vágólapra másolva!
Hepikézik a Tanyasi Forrás: Noguchi

Könnyű pálya, attól még el lehet rontani

Egy prémium és egy "tanyasi" terméket dizájnolni enyhén szólva jutalomjáték, attól még nem mindig sikerül jól. Sokan elsüllyednek a gémeskútpokolban, és a végeredmény egy parasztromantikus giccstemető lesz.

Ez nem történt meg a Tanyasi csirkével.

Forrás: Noguchi
Forrás: Noguchi

Bár a világ első számú szabadtartott csirkéje, a Bresse-i baromfi sorszámozott szintű fityuláira nem próbáltak rájátszani -szerintünk nagy kár-, egy ipari nejloncsomagolás keretein belül sikerült a Mito-nak egy közérthető, szeretetreméltó középutas világot létrehozni. A konzervatív vásárlónak ez a szép, de a vizuálisan igényesebbek is tudnak neki örülni.

Balra a Bresse-i, a maga indusztriális nacionalista stílusú plecsnijeivel. Lábán gyűrű, bokáján zsineg, fején a fajta jellegzetes fehér tollkoronája is meghagyva. Ipari és vidéki, mint egy jó szardíniásdoboz. Kemény dió, megtehetik, hogy így nézzen ki, meg is teszik, ez a világ legjobb minőségű baromfija. Forrás: Táfelspicc

Hogy él ez a Tanyasi csirke?

Az extenzív fejlődésű Tanyasi csirkék kizárólag növényi eredetű táplálékot kaphatnak, amely 75%-ban gabona, zömében kukorica. Életük első négy hetét egy legfeljebb 400 m2-es körbeablakos ólban töltik, majd szabadtartásba kerülnek. Kifutójuk ólanként egy hektárnyi füves, illetve legalább 30%-ban fás-bokros terület, amelyen az állatok szabadon mozognak, kapirgálnak.

Esznek a Tanyasik Forrás: Noguchi

Nevelésüket a Master Good szerződött gazdálkodópartnerei végzik Kisvárda környéki településeken. A ma közreműködő több mint 20 családi gazdaság letelepíti a naposcsibéket, a meghatározott szabályok szerint takarmányozza, gondozza őket, majd egy 81 napos ciklus után adja át a vágócsirkéket, 1,5 és 2 kg-os súlyban.

A termék 2013-ban Aranyszalag minősítést kapott, amely pillanatnyilag hazánk egyetlen hitelt érdemlő élelmiszeripari minőségi tanusítványa. A Tanyasit mi is teszteltük tavaly, ahol egy broilerrel, egy tényleges háztáji csirkével és a legendás Bresse-i csirkével hasonlítottuk össze egy vakteszten.

A teszten a Tanyasi kifogástalannak bizonyult, de a valódi tanyasit és a világhírű bresse-it nem tudta leverni, cserébe ez egy elérhető termék.:

"A teszten egyértelműen és kiemelkedően, ízben és állagban is az őszinte háztáji sovány kiskakas vitt el mindent a bresse-ivel. A Tanyasiba nem lehet belekötni, de a háztáji és a bresse-i mellett nem nagyon tudott labdába rúgni. Itt kiemelnénk, a Tanyasi a korrekt minőség mellett egy országosan elérhető és állandó minőségű termék, ami komoly fegyvertény az átlagfogyasztónak."

Bódottá Forrás: Noguchi

Hogy él a broiler csirke?

Már írtunk cikket a nagyipari állattartásban élő állatok életteréről és tartamáról. A cikket itt olvashatja, ez pedig itt a broiler baromfik élete.:

Forrás: Origo

Mennyibe kerül?

A Tanyasi csirke drága, ára azonos csomagolási egységeket, testrészeket összehasonlítva jellemzően a kétszerese a broilernek. De tessék tudomásul venni, a hús drága. Amit olcsóbban vesznek, az vállalhatatlan kompromisszumok árán készül, ami a minőségén is meglátszik.