Az ERU a ludas az undorító sajtos balhéban, de szerintük nem ludas

Vágólapra másolva!
Az ömlesztett sajtkészítők tagadnak.
Vágólapra másolva!

Tegnap adtuk hírül a Nébih információját és videóját, amelyben egy sajtüzemben feltárt undorító állapotokat és az ott lejárt sajtok újrafelhasznosítását leplezték le. A hírt itt olvashatja.

Azóta az érintett ERU Hungária Sajtgyártó Kft. weboldalán egy nyilatkozatot adott ki, amelyet változatlan formában teszünk közzé.:

"Az ERU Hungária Sajtgyártó Kft. ezúton tájékoztatja Önt, hogy a NÉBIH oldalán és a sajtóban megjelent cikk a NÉBIH jogi álláspontját tükrözi, amelynek tényszerűségével (tényállásszerűségével) és jogi megalapozottságával az ERU Kft. nem ért egyet.

Az ügyben a szükséges jogi lépéseket megtettük, a mai napon a Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság felé a határozat felülvizsgálata iránt keresetet nyújtottunk be a NÉBIH útján, így az ügy bírósági szakasza még folyamatban van. A keresetben a NÉBIH-határozat megalapozatlanság okán történő felülvizsgálatát kértük.

A keresetben egyben a végrehajtás felfüggesztését is kérelmeztük, így a hivatal ezen kérelem bírósági eldöntéséig jogszerűen a végrehajtás felől nem intézkedhet. A kereset benyújtásáról értesítést kapott a NÉBIH is, amely iratban egyben felhívtuk a Hivatalt a közlemény és a youtube videó haladéktalan eltávolítására.

Külön hangsúlyozzuk, hogy a gyártás során alkalmazott technológia, a folyamatos gyártásközi ellenőrzés, a késztermékek mikrobiológiai vizsgálata jelenti a garanciát arra, hogy a termékek fogyasztása a vásárlók számára nem jelent veszélyt. Az ERU Kft., mint ahogy eddig is tette, nagy hangsúlyt fektet arra, hogy csak kiváló minőségű termékeket gyártson és értékesítsen.

Hangsúlyozni kívánjuk továbbá, hogy a sajtóban közzétett felvételek nem a felhasznált alapanyagokat ábrázolják, hanem a cég által korábban zárolt és megsemmisítésre váró tételeket, amelyek már hetekkel ezelőtt elszállításra, és megsemmisítésre is kerültek."

A fejleményeket követjük.