Fogyna? Legyen vegán!

zöldség vega
Vágólapra másolva!
Mindennél jobban fogyaszt, ha az ember száműzi az állati eredetű ételeket a diétájából, derítette ki egy kutatás.
Vágólapra másolva!

A tanulmányt a Dél-karolinai Egyetem hez tartotó Arnold School of Public Health készítette, és a The International Journal of Applied and Basic Nutritional Sciencesben publikálta.

A kutatók fél éven keresztül vizsgálták a véletlenszerűen kiválasztott diétázókat, akiket öt csoportba osztottak. A vegánokon (akik semmiféle állati eredetű élelmiszert nem esznek) és mindenevőkön kívül voltak még ovo-lakto vegetáriánusok (ők tejet és tojást fogyasztanak, peszketariánusok (halat és tengeri állatokat fogyasztanak) és olyanok, akik alkalmanként, nagy ritkán azért ettek húst.

Forrás: Táfelspicc

Az eredmények szerint az állati termékek teljes mellőzése átlagosan havi egy kilóval nagyobb súlycsökkenést eredményez, mint bármelyik másik étrend, még úgy is, hogy a vegán csoport képviselői jóval több szénhidrátot fogyasztottak húsevő társaiknál.

Rovatunkban a makrobiotikus étrenddel kapcsolatos személyes tapasztalatainkat a linkeken olvashatja, a makrobiotika közel áll a vegán étrendhez, csak kicsit máshogy durvább, de az állati zsiradékokat szintén mellőzi – és a hozzáadott cukrokat is –, ami nagyon komoly fegyvertény a fogyásban. A makrobiotikus étrend alatt személyesen is tapasztaltuk a fogyást, és még sok minden mást. Érdemes elolvasni.