Torkos csütörtök hajléktalanoknak is

Hajléktalan, Budapest, menedék
Kukába nem nyúl, inkább kéreget
Vágólapra másolva!
A torkos csütörtök fél áron kínált ételei még azokat is vendéglőbe csábítják, akiknek a szakácsok főztje a mindennapokban luxusnak számítana. Valakinek még ez sem adatik meg; nem csak ezen a napon, hanem jó eséllyel soha.
Vágólapra másolva!

A Budapest Bike Maffia olyat lép, amire eddig még nem volt példa. Több mint 300 adag, klasszikusnak számító vacsorát osztanak szét csütörtökön az Aszódi utcában található hajléktalanszálló és éjjeli menedékhelyen. A menü húslevesből, rántott sertéskarajból, szerecsendiós burgonyapüréből, házi savanyúságból és desszertből áll – ezek az ételek visszaidézik a gyermekkor legjobb pillanatait, vagy ha valaki rossz sorsban nőtt fel, talán egy kicsit megadhatják neki azt.

Fotó: Zirig Árpád - Táfelspicc

A konyhai munkát a Budapest Bike Maffia önkéntesei vállalják. Miután szervírozzák az ételt, ők maguk is leülnek, hogy közösen étkezzenek a hajléktalanokkal. Aki támogatná a kezdeményezést, még megteheti, hisz az alapanyagok költsége nagyjából 200 ezer forint.

Hová utalhatok?

Magnet Bank

Név: Bike Maffia Egyesület

Számlaszám: 16200151-18519259

A BBM közleményében elmondta, hogy ha több adományt kapnak, mint a célösszeg, akkor azzal a jövőben a Bike Maffia Vitamin kommandót támogatják, illetve egyén közösségi főzések alkalmával használják fel.

Tudják, mennyi alapanyag kell 300 embernek?

Az alapanyagok mennyisége:

40 kg szeletelt karaj + csont

150 db tojás, 10 kg liszt, 25 liter tej

20 liter olaj

80 kg krumpli

4 kg margarin

4 kg hagyma

20 db karalábé

8 kg répa

20 db zeller

10 kg cérnametélt

15 fej fokhagyma

50 kg házi savanyúság

Desszert

+ Fűszerek