13,5 milliós borravaló a pincérnőknek

Donohue’s Steak House
A kedvenc steakező
Vágólapra másolva!
Egész életre szóló borravaló hagyott végrendeletében New Yorki törzshelye két kedvenc pincérnőjére egy milliárdos amerikai műgyűjtő. Még a hölgyek egész nevét sem tudta – ennek ellenére 50 ezer dollárt, azaz 13,5 millió forintot küldött nekik.
Vágólapra másolva!

King of Mingnek, vagyis a Ming-korszak királyának becézték Robert Ellsworth-t, aki ha tehette állandóan a Donohue’s Steak House-ben ült, evett, ivott, intézte üzleti ügyeit. A 85 éves korában, természetes halállal eltávozott műgyűjtő végrendeletében a hölgyeket csak „Maurren és a másik Maureen, aki Maureen unokahúga” néven említette.

„Sokkolt a hír.” – mondta az 53 éves Maureen Donohue-Peters, aki a 28 éves rokonával, a fiatalabbik Maureennal osztozik az 50 ezer dolláron: „Nem tudom elhinni, sosem számítottam ilyenre. Rengeteg alkalommal volt a vendégünk, mi voltunk az ő személyes ebédlője. Gyakran kérte szalonnás grillsajtunkat, de kedvenc asztalánál barátaival is rendszeresen steakezett, amelyet szívesen öblített le egy-egy Jim Beam bourbönnel.”

A kedvenc steakező Forrás: Facebook, Donohues Cafe Inc.

Juan Carlos Padiloa, az egyik alkalmazott hozzátette: „Sosem nézte a számlát, de mindig adott húsz százalék borravalót. Nem csak egy vendég volt, hanem sokkal több annál.”