A csokoládé megfiatalít. Édesszájúak, előre!

Csokoládé csoki szépség
Vágólapra másolva!
Évekig tartó kísérletezés után már a boltokban a fiatalító csoki, amely állítólag forradalmasíthatja az öregedést gátló termékek piacát.
Vágólapra másolva!

Nem újdonság, hogy senki sem akar megöregedni, hisztérikusan próbáljuk eltüntetni az évek nyomait testünkről. A fiatalságba kétségbeesetten kapaszkodók pénztárcáját nyitnák nagyra a Cambridge Chocolate Technology tudósai: piacra dobtak egy csokoládét, amely állítólag lassítja a bőr ráncosodását és sokkal hatékonyabb, mint a többi hasonló termék.

A 72,6 százalékos kakaótartalmú Esthechocra három hétre elegendő és étrendkiegészítőként ajánlott fogyasztani naponta egyszer, nem pedig egyszerre lenyomni, ahogy kedvenc csokoládéinkat szoktuk.

A csokoládé, ami fiatalít? Fotó: Origo

A napi adag hét és fél gramm csokoládé. Egy ilyen kis darab annyi asztaxanthint tartalmaz, mint tíz kilogramm nyers hínár – az asztaxanthin pedig az egyik legjobb öregedésgátló antioxidáns.

"Ötven és hatvan éves emberek vettek részt a kísérletben. Megállapítottuk, hogy a rugalmasság és a ráncok szempontjából bőrüket évtizedekkel megfiatalította a termékünk" – mondta a termék feltalálója. Magyarországon nem forgalmazzák, Angliában a három hétre elegendő csokicsomag nagyjából 15 ezer forintba kerül.