50 milliárdot dobunk ki évente

hydaway palack
Vágólapra másolva!
Mi tart vissza minket attól, hogy ugyanazt a palackot töltsük meg újra vízzel ahelyett, hogy mindig újat vegyünk? Persze, a kényelem, hiszen senki sem szeret üres flakonnal futkározni nyáron. 
Vágólapra másolva!

Az összelapítható palackot megvalósító Hydaway vállalkozás a Kickstarter közösségi finanszírozó oldalon indult, ahol végül több pénzt sikerült összegyűjteniük, mint eredetileg szerettek volna. A leírás szerint húszezer dollárra lett volna szükségük, ehhez képest közel ötezer adakozó 225 ezret gyűjtött össze számukra. A finanszírozás május 15-én zárul, a termék pedig már ebben a hónapban elérhető lesz.

Forrás: Kickstarter

Az internetezők egyelőre nagyon lelkesek a ránézésre hordozható kávéscsészére hasonlító tárgy láttán. A termék sajátossága, hogy könnyen összecsukható, illetve szétnyitható. Praktikus, mert egy közepes zsebben már elfér, de összehajtogatva a táskában is jóval kevesebb helyet foglal, mint egy flakon. Egyszer kell megvenni, onnantól már csak vigyázni kell rá.

hydaway palack Forrás: Kickstarter

A világot valószínűleg nem fogja megváltani, de egy racionális alternatívának tűnik az egyszer használatos PET palackokkal szemben: csak az Egyesült Államokban egyetlen perc alatt kilencvenezeret használnak és világszinten 50 milliárdot dobnak el évente.

Az újrahasznosítás-piac legújabb szereplője BPA nélküli, vagyis Biszfenol A mentes műanyagból készült, állítólag kimosni is könnyű, illetve mosogatógép-kompatibilis.