Forrás: Zirig Árpád

Karácsonyra szakácskönyvet? Van pár tippünk

A könyv a legjobb ajándék, pláne, ha finom ételek vannak benne.

Forrás: Joel Robuchon/Facebook

Michelin-csillag? Budapest a fasorban sincs

Gondolta volna, hogy a japánok uralják a világot gasztronómiában?

Forrás: Zirig Árpád

Londonig mentünk pár jó büfé miatt

Eldugott bangladesi vendéglők, friss sörök és vadító sütikék - adventi gasztroséta Londonban.

Forrás: Picasa 3.0/Wikipedia

Szalonnaízű hínárt találtak!

Lehet, hogy megvan a vegetáriánusok és vegánok új kedvenc étele.

Forrás: Guy Savoy/Facebook

Francia a legjobb étterem

A La Liste szerint párizsi az első helyezett étterem, de országszinten a japánok nyertek.

Forrás: Origo

Már tudjuk, melyik lett Budapest legjobb étterme

A Magyar Konyha magazin mindent végigkóstolt, az éttermektől a fagyizókig.

Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Paul Zinken

Békésszentandráson készül az Ország Söre

Lager-ale hibrid, amely négyféle komlóval, háromféle malátával és kétféle élesztővel készül.

Forrás: Starship Technologies

Robot viszi ki az ebédet

Londonban automata ételkiszállítással kísérleteznek, kicsit lassúnak tűnik.

Forrás: Ács Bori

A tökéletes forró csokoládé titka egy fűszer

A hideg és a sötét egyetlen ellenszere egy fűszeres, habos, tökéletes forró csokoládé.

Forrás: Unknown

Hogyan vegyünk francia pezsgőt?

Csak a drága a jó? A magyar piac lassan megérik a valódi champagne-ra, állítja a szakértő.

Már tudjuk, ki a legjobb magyar borász

Hosszú évek munkájával érdemelte ki a díjat a szekszárdi szakember.

Forrás: Origo

Megvan az 50 legjobb magyar borász

Nyilvános a Borászok borásza 2017 verseny jelöltlistája.

Forrás: Origo

Érdemes drágább csokimikulást venni

Végigkóstoltuk a prémium csokoládékat, hogy van-e értelme költeni rájuk.

Forrás: Origo

Milliós értékű szarvasgombát találtak Magyarországon

A valaha talált legnagyobb és legnagyobb értékű gomba került elő egy erdőből.

Nyugodtan kaphat kölesgolyót a gyerek

A Nébih legfrissebb vizsgálatán jól teljesítettek a kölesgolyók, nem kell aggódni.

Forrás: Ács Bori

Az a fontos, hogy finom legyen: az adventi mézeskalács

Ha mézeskalácsról van szó, számunkra nem a külső a legfontosabb, hanem a remek aroma.

Forrás: Zirig Árpád

Nem akar hús nélkül élni? Ez az ön bibliája!

Az egyik legjobb magyar nyelvű szakkönyv azoknak, akik szívesen dolgoznak hússal.

Forrás: Táfelspicc

92 millió kiló pulyka a szemétben

Elképesztő mennyiségű ennivalót hajítanak ki az amerikaiak egy ünnepi vacsora után.

Forrás: Márton és Lányai

Aranyat érnek a magyar pálinkák

Aranyérmes a világ első évjáratozott pálinkacsaládja.

Forrás: Lantos Gábor

A legjobb norvég szusi is magyar

Hat magyar fiatalember csodát csinált egy norvégiai japán étteremben.

Forrás: Ács Bori

A reggelizés egy prédikátor és a szalonnalobbi műve

Nem muszáj reggelizni, ha nem akar, állítólag csak a lobbisták találták ki az egészet.

Forrás: Török Máté / Gundel család archívuma

Gundel: a magyar konyha igazi zsenije

Hatvan éve halt meg Gundel Károly, aki igazán naggyá tudta tenni a magyar konyhát.

Forrás: Mark Umbrella

Frissítve: lejárt áruk a Zsidai Group budapesti konyhájában

1,2 millió forintos bírságot szabott ki a kormányhivatal különböző szabálytalanságok miatt.

Egy kádnyi cukros üdítőt isznak a gyerekek

Egy friss brit kutatás szerint a gyerekek egy kádnyi cukrozott italt fogyasztanak el évente.

Fotó: Polyák Attila - Origo

A kifinomult kólasznobok dobozost igyanak

Vajon igaz a szóbeszéd? Melyik kóla a finomabb? A gyárban jártunk utána a városi legendának.

Forrás: Ács Bori

Máj love: a legjobb belsőség, másképp

Egy olcsó és egészséges alapanyag, amit sokkal izgalmasabban is el lehet készíteni, mint ahogy szoktuk.

Forrás: Cornexi

A legjobb magyar csokigolyó

A Nébih bevizsgálta a kakaós gabonagolyókat, és megmondta, melyik a legjobb itthon.

Forrás: Heinz

Nézzen betiltott babkonzerv reklámot, jó lesz!

Feljelentették a Heinz tévéreklámját, mert helytelen viselkedésre buzdít.

Forrás: Facebook

800 ezres büntetés a 3 Michelin-csillagos helynek

A fine dining is lehet problémás, ha nem megfelelően tárolják a kagylókat.

Forrás: Zirig Árpád

Újjászületett a cigány konyha, szeretjük

A Romani Gastro vidám és inspiráló szakácskönyv, bátran ajánljuk mindenkinek.

Forrás: Origo

Így készül a felnőtt tejszínhab

Gondolta volna, hogy egy olyan ártatlan dolgot, mint a tejszínhab is lehet alkoholos?

Forrás: Origo

Magyar mézzel javítják fel a silány kínait

Európa legjobbjai vagyunk mézben - mégsem fogy belőle elég itthon. Miért?

Forrás: Zing

A sajtburesz, ami jót tesz

Kenderesi Tamás híres sajtburesze önálló életre kelt, a paralimpikonoknak hoz pénzt.

Forrás: Zirig Árpád

Kötözős játék, mindenki élvezi

Húsba vág a spárga, de ez kell a göngyölt dagadónak.

Forrás: Lidl

Egymilliót nyert a kispesti iskola

Szendvicsrekord és egészséges reggeli: tudatosságra nevel az iskola meg a Lidl.

Forrás: Zirig Árpád

Kiszökött a gin a palackból, a magyarokat is elvarázsolja

Angliában tombol a ginek divatja, készüljünk fel, mert biztosan ideér.

Forrás: Ács Bori

Már nem csak fehér kenyeret eszünk

A magyar vásárlók már gondolkodnak vásárlás előtt és egyre fontosabb a minőség

Forrás: wikimedia.org

32 milliót fizettek egy szarvasgombáért

Egy aukción egy kínai séf egy vagyont fizetett egy fehér szarvasgombáért.

Forrás: Zirig Árpád

Magyar céklás üdítő lehet az új sikertermék

A Taste of London kiállításon nem maradtunk éhesek, szomjasak.

Forrás: Tingvollost

Norvég a világ legjobb sajtja

Egy világversenyen a norvégok letaszították a délieket a sajttrónusról.

Forrás: Instagram

Tényleg a csokis sajt lesz 2017 sztárja?

Alaposan rácsodálkozott a világ egy csokoládés kék sajtra, lehet, hogy trend lesz belőle.

Még több cikk