Forrás: pixabay.com

Mi legyen a megmaradt tojásfehérjével?

Készítsünk belőle gluténmentes Pavlova-tortát, vaníliakrémes muffint, fahéjas mandulát vagy csokis-diós tortát.

Forrás: Nespresso

Gyorstalpaló a tökéletes feketéhez

Készítse el otthon kedvenc kávéját úgy, mint egy igazi barista!

Forrás: Bringatanya, Somogyi fagylalt műhely Facebook

A magyar fagylalt különdíjat, a Bujdosó-címke új külsőt kapott

Csülökről álmodoztunk, portugál borokat kóstoltunk és calzonét készítettünk a héten. Heti gasztro-összefoglaló.

Forrás: MTI/Sóki Tamás

Átlagos mennyiségű, de kiemelkedő minőségű az idei bor

72 és 200 forint között mozognak a felvásárlási árak.

Magyarországra is kerülhetett a szilánkos nugátból

A Rossmann árulta, blokk nélkül is visszaveszik, Németországban találtak benne szilánkot.

Forrás: http://www.arthurhaines.com

Nemcsak a disznók álmodnak makkal: pörkölve kerülhet a mi asztalunkra is

Ismert és kevéssé ismert ehető vadnövények a természet éléskamrájából.

Forrás: Akademia Italia

Király Linda tengeri sügér sütött "sziklamódra"

Meg is mutatják, hogyan készül ez az olasz étel, és az is kiderül, hol lehet beszerezni itthon az alapanyagokat.

Forrás: Horváth Ágnes - Origo

Burgerek, pizzák, kondéros: mind vegán módra

Streetfood fesztivál a vegánoknak.

Forrás: Sokkoládé

Így készíthet könnyen saját bonbont

Itt a hétvége: formázzon chilis bonbonokat, vigye el a desszertpálmát!

Fotó: Szabó Gábor - Origo

Ősszel nyílik Jamie Oliver pizzériája Budapesten

A Gozsdu udvarban kóstolhatjuk meg hamarosan a különleges pizzákat.

Forrás: Csepe Erika

Új ízeket keres? Kóstoljon portugál borokat!

Duoro vidéke a teraszosan művelt szőlőinek köszönhetően került fel a világörökségi listára.

Forrás: Gastro Design Award

Vajon melyik lesz az ország legdizájnosabb étterme és hotelje?

Nemcsak a felszolgált fogás íze számít, hanem a különleges atmoszféra is.

Forrás: Szende Gabriella

Csülökről álmodozik, aki ilyet kóstol

Készítsen csípős-édes-savanykás mártást őszi gyümölcsökből!

Forrás: Lo Spicchio d'Aglio

Készítsen eredeti olasz calzonét!

Tudja, hogy honnan származik a Margherita pizza neve? Recept és izgalmas gasztrokaland az Akademia Italiával a TV2-n.

Forrás: www.gaborfoto.com/Nagy Gabor

Kóstolja meg az elmúlt tíz év legértékesebb juhfark borait!

Somlóhegyi kóstoló-túrán és pincelátogatáson vehet részt. Budapestről külön buszjárat indul.

Forrás: Furmint Photo/Dancsecs Ferenc

Jó bornak is kell a cégér: megújultak a Bujdosó-címkék

Balaton és vitorlázás az új boroscímkéken is.

Forrás: Christi's Choco Manufaktúra

Édesítse meg a hétvégéjét a fővárosban!

Két napon át talpig maszatosak lehetünk a csokoládétól.

Forrás: Bringatanya, Somogyi fagylalt műhely Facebook

Különdíjat kapott a magyar fagylalt a remini világdöntőn

Somogyi Renáta és az Il mio cioccolato beleírta a nevét a Gelato World Tour történelmébe.

Forrás: Viblance

Bort ittunk töltött káposztához, és együtt örültünk a magyar sikernek

A magyar granola külföldön, a katyvasz pedig itthon teljesített kiemelkedően. Heti gasztro-összefoglaló.

Forrás: www.thevintagemixer.com

Készítse el az El Camino desszertjét: tarta de Santiago

A paella után desszertnek jöhet egy churros vagy egy spanyol mandulatorta. Receptek a cikkben!

Forrás: Origo

Elkényeztetett minket két villányi óriás

Izgalmas borpárt kóstoltunk és összemértük a magyar bor erejét a chileivel a budavári 26. Budapest Borfesztiválon.

Forrás: pixabay.com

Boros trükkök: így válasszon megfelelő bort az ételhez

Tokajit libamájjal, a félszáraz vagy édes bort csípős étellel párosítsa!

Forrás: Szászi Birtok

Októberben már idei bort is kóstolhatunk

Extra korán kezdődött meg a korai fajták szüretelése.

Forrás: Viblance

Magyar gasztronómiai siker külföldön

Két csillag a jutalmunk: granola kategóriában idén ez a legmagasabb minősítés.

Forrás: pixabay.com

Sajtos chipseket ellenőrzött a Nébih

A fő baj a rákkeltő akrilamid.

Fotó: Tuba Zoltán - Origo

Nem tudjuk értelmezni, mi van a címkén?

Öt vásárlóból négy megnézi a címkét, ám a legtöbbjük tudása hiányos.

Forrás: Edge.alluremedia.com

Szívesen borozna a naplementében lágy zenére?

Vajon milyenek az Andok borai? Idén kiderül. A fesztivál vendégországa: Chile.

Forrás: The Garum Factory

Evett már rántott olívabogyót?

Ha még nem, itt az ideje kipróbálni! A receptet mi adjuk.

Forrás: Szilard Csaki [info@scpanorama.com]/Szilard Csaki Scpanorama.Com

Tíz méter mélyen is finom a mádi bor

5-600 éves pincerendszerben bolyongtunk.

Forrás: Getty Images/iStockphoto/iuliia_n/Iuliia Nedrygailova

Ma megint nincs mit ennie az irodában? Segítünk!

Adunk pár tippet, mit tároljon az asztalfiókban, hogy ne legyen éhkoppon.

Forrás: Tiltott Csíki Sör Facebook

Mondjon igent a sörre!

Mézes, barna, csíki vagy székely? Ebben a sorrendben! Idén is Transylvanicum Fesztivál.

Forrás: Finom Placc Facebook oldal

Lila zöldbabot és katyvaszokat kóstoltunk ehető tányérról

Körbejártuk, felfedeztük, tunkoltunk a Finom Placcon.

Forrás: NOTIMEX/NOTIMEX/Especial

Elkészült a világ legnagyobb mártogatósa

Mexikói pikáns szósz készült, nem akármekkora mennyiségben.

Forrás: pixabay.com

Kóstoljon bele az őszbe! Egy falat reformédesség egy kupica pálinka

Csipke- és mézbor különlegességek, szörpök, kézműves sajtok várják a Magyar Ízek Őszi Vásárán.

Forrás: Kanazawa Ice

Megőrültünk a boros gumicukortól, és levendulás krumplit készítettünk

Fény derül arra is, miért vannak kígyók és infúziósállvány egy étteremben. Heti gasztro-összefoglaló.

Forrás: Hankó Viktor - Origo

Ébredj jó kávéra, Békés megye!

Megnyílt a megye első újhullámos kávézója Békéscsabán. Kipróbáltuk.

Fotó: Polyák Attila - Origo

Újra üzemel a legendás cukrászda

Ha klasszikus, nosztalgikus édességekre és élményre vágyik, akkor irány a Rákóczi út! Eredeti krémesrecept a cikkben.

Forrás: pxhere.com

Milyen ételek, és mennyi mozgás kell a gyermeknek?

Czanik Balázs szerint a chipstől sem kell eltiltani, ha az zöldségből van. Receptek a fitneszgurutól.

Forrás: Magyar Konyha

Edzik a külképviseleten főző szakácsokat

Megnőtt az érdeklődés Európában a magyar konyha iránt.

Fotó: Zirig Árpád - Táfelspicc

Mozival és lóversennyel egybekötött gasztro fesztivál

Utcai ételek várják a hatodik Food Truck Show-n.

Forrás: MTI/EPA/Bagus Indahono

Infúziós állvány, szadomazo és kígyók az étteremben

Kórházi atmoszféra,WC-alakú székek, a menüben pedig levágott végtagok - ilyen az ázsiai szadogasztro.

Még több cikk