Forrás: Mátyás Király Múzeum

Mátyás király lakodalmi menüsora

Festett tyúkfi, szekfüves őz - ezt ette az igazságos és a násznép. Itt vannak a receptek!

Forrás: financesonline.com

23 karátos fagylalt kristálypohárban

A 300 ezer forintos fagyi után egy szelet gyémánt torta rendel! Íme a világ legdrágább desszertjei.

Forrás: Dreher

Ennyi sör fogyott a Szigeten 1993 óta

Azt is eláruljuk, hogy tavaly mennyien söröztek a fesztiválon.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

Kóstolt már gazpacho fagyit? Vagy kurkumás kesudiót?

Egy hely, ahol az édes olasz életérzésért nem kell sokat utazni.

Forrás: Szarka Zsófia

Batyu a grillen

Szalonnás, diétás és vegán töltött édesburgonya pirult a csomagokban.

Szlovákia szankciókkal fenyegetőzik a kettős élelmiszerminőség miatt

Ha az Európai Bizottság nem tesz hathatós lépéseket azért, hogy megszűnjön.

Az EU elismerte az élelmiszerek kettős minőségét

Öt ország volt érintett a vizsgálatokban, köztük Magyarország.

Forrás: Edivo Winery

Borospince a tenger alatt

A pincelátogatáshoz búvárruhát és oxigénpalackot kell magunkra öltenünk.

Forrás: pexels.com

A görögdinnye hűt és véd a napfénytől

Forró itallal könnyebb elviselni a hőséget. Cserélje le jeges teáját melegre!

Forrás: AFP/Pablo Porciuncula

Kódot kapnak a magyar élelmiszerek

Az élelmiszerek minőségét javítanák és a magyar gazdákat segítenék.

Forrás: Szende Gabriella

Az igazi barátoknak a bazsalikom is jó vacsorára

Így készül vacsora tíz perc alatt majdnem semmiből.

Forrás: pixabay.com

Nem az alkoholt, inkább a frissítő ízt szeretjük a sörben

Virágkorát éli az alkoholmentes és a gyümölcsös. Ön melyikkel ül le a vizes vb-t nézni? Szavazzon!

Forrás: pixabay.com

Brokkoli a cukorbetegség csodaszere?

Eláruljuk, milyen élelmiszereket együnk, hogy rendben legyen a vércukorszintünk.

Forrás: Magyar Élelmiszerbank Egyesület

Becsületkasszás baráti vacsorával segíthet

Az Együnk egymásért kampányban mindenki jóllakhat - az is, aki ad, és az is, aki kap.

Forrás: Paletta Bistro

Keressük az ország legjobb és legrosszabb strandételét

Írja meg saját strandgasztro élményeit!

Forrás: Dinnyefarm

Hogyan válasszunk mézédes sárgadinnyét?

Recés héjú vagy kantalup? Sárga vagy zöld bélű? Tippek, hogy mézédes kerüljön az asztalra.

Forrás: pixabay.com

Gasztronómiai kényeztetés várja az Air France utasait

Klasszikus francia fogásokat készít a népszerű séf.

Forrás: STYF/Anatoli Styf

Merjünk külföldön is bort kóstolni!

Gyakorlati tanácsok kezdőknek és haladóknak.

Forrás: Natural Cures

Trükkök, hogy biztosan a legfinomabb dinnyét válasszuk

Melyik a jobb: a sima zöld vagy a csíkos? Lékelés nincs, kopogtatás és dinnyeapplikáció van.

Forrás: pixabay.com

Kávé helyett fagylalttal induljon a nap?

Egy finom gombóc poztív hatással van mentális képességeinkre. Receptet is adunk!

Forrás: Origo

Itt egyen-igyon a Balatonnál!

360 helyet javasol a balatoni gasztrokalauz.

Forrás: Hajdúszoboszló a felüdülőhely

Elhozzuk konyhájába az igazi hajdúsági ízeket!

Receptajánlat: csülkös slambuc, szoboszlói aprópecsenye vagy almás palacsinta kerülhet a tányérra.

Forrás: Lay's

Ön finnyás vagy csak szuperízlelő?

Kiderült, hogy Lakatos Márk szuper jól érzi az ízeket.

Forrás: pexels.com

Újabb hazai boros sikerekre lehetünk büszkék

Borválogatás készül a díjnyertes borokból, tovább népszerűsítenék hazánk kincseit.

Forrás: Origo

Fesztiválkaja: Vajna Timi fánkjától az emberfej nagyságú hamburgerig

Édesség, gyorskaja, laktató kajakóma és Aldi. Nem éhezik az ember a VOLT-on.

Forrás: Origo

Kóstolja meg a taratort!

Hideg, könnyű, laktató és gluténmentes - ettől karcsúak a bolgár nők.

Forrás: Dreamstime

Ön tudja, mi mindent gyógyít a gomba?

Fogyassza a gombát rendszeresen, és vértezze fel magát már most az influenza ellen!

Forrás: pexels.com

Ismerje meg a sörgyártás folyamatát, majd igyon egy korsóval!

Üljön be egy szocializmus korabeli kocsmába vagy egy 20. századi vendéglőbe!

Forrás: Szupermenta

Szójaitalokat tesztelt a Nébih

Vizsgálták az esetleges tejfehérje-, laktóz- és glutén- és GMO-tartalmat is.

Forrás: Tuba Zoltán - Origo

Mi áll a címkén?

Mást jelent a minőségmegőrzési, és mást a fogyaszthatósági idő.

Forrás: Pixabay

Több kilométer hosszú pincerendszerben hűsölhet

Fedezze fel Budapest bornegyedét! Indul a Budafoki Pincejárat.

Forrás: Thinkstock

Fröccs- avagy sörivó nemzet a magyar?

Ön melyiket issza szívesebben? Szavazzon!

Forrás: Nagybani Piac

Magyarországon évente 1,8 millió tonna élelmiszer megy kárba

A friss, fel nem vásárolt élelmiszerből a rászorulókat támogatják.

Forrás: Csepe Erika

Öt bor, amit nem szabad kihagyni

Eláruljuk melyek a Pannon borrégió legjobbjai.

Forrás: ESTADAO CONTEUDO/Roberto Seba

Amazónia titkos fűszere: a priprioca

A kozmetikai ipar után a gasztronómia is felfedezte a dél-amerikai növényt.

Forrás:Fotolia/Brent Hofacker

Szedje, aki akarja!

Az eperszedés válóok lehet, de idén végre vége a szezonnak.

Forrás: Szarka Zsófia

A költő egyetlen receptje - Marcza-fánk

Arany Jánosnak nemcsak a költészete, de a reggelije sem volt hétköznapi.

Forrás: Nespresso

Küldje vissza elhasznált kávékapszuláit!

A számos eldobott kapszula nagy mértékű környezetszennyezést okoz.

Forrás: --

Újabb két magyar bor nemzetközi sikere

Szent Iván éjjelén, több másikkal együtt, meg is lehet kóstolni.

Forrás: Thinkstock

Jobb minőségű kenyerek kerülhetnek a boltok polcaira

Nem lesz többet házikenyér, növelték a rozstartalmat, csökkentették a sót.

Forrás: Maji

Etiópia: a kávékultúra bölcsője

Vad esőerdők lombbaldachinjai alatt, vadon terem a maji.

Még több cikk