Forrás: Zirig Árpád

Kemény harc vár Széll Tamásra

Holnap reggel elkezdődik a világ legnehezebb séfversenye - ön már érti a szabályokat?

Forrás: Gik

A spanyolok betiltják a kék bort

Ha nincs rendes színe, nem is lehet borként eladni - döntött a hatóság.

Forrás: cnn/twitter

Obamáéról másolták Trump tortáját

Az új elnök beiktatásán nem gondolkodtak sokat a torta külsején, reciklálták az előzőt.

Forrás: Zirig Árpád

Angela Merkel nem eladó

A németek isznak, mi meg csak bámulunk Berlinben.

Forrás: Origo

Ropog a lángos, gólyalábon jön a kolbász

Hihetetlenül gazdag a Berlini Zöld Hét - mi magyarok is jól szerepelünk.

Forrás: Food Ecco

Senki sem állítja meg az avokádó-ámokfutást

Amszterdamban nem aggódnak a pillangók és a maffia miatt, a pénz a lényeg.

Forrás: San Pellegrino

Új esélyek fiatal séfeknek

Idén megint lesz S.Pellegrino séfverseny ifjú szakembereknek

Forrás: McDonald's/Facebook

A világ legdrágább Big Macje

Az idei nagy hamburger indexen Európa lett a nyerő - már ha ez öröm persze.

Forrás: MTI/Rosta Tibor

Legalább fél évig alig lesz kacsa és liba

Lesz-e áremelkedés? A madárinfluenza miatt számos helyen eltűntek a víziszárnyasok a boltokból.

Imádják a húsnélküli hentest a vásárlók

Nem gondoltuk volna, hogy létezhet húsmentes hentesüzlet, de úgy tűnik, igen.

Forrás: youtube

Világszép a pattogó kukorica lassítva

Nem csak finom és egészséges, de még látványnak sem utolsó.

Forrás: Origo

Tévés szakácsnak lenni nem is akkora buli

Főzős műsort nézni jó, de készíteni nagyon kemény munka.

Forrás:  BIERYOGA/FACEBOOK

Jógázás közben is lehet sörözni

Berlin után az ausztrálok is rákaptak a jóga és a sör együttes élvezetére.

Forrás: BBM/Facebook

Jó ebéd és jó könyvek egyszerre

Szombaton könyvkiadók főznek, közben az írók felolvasnak.

Forrás: Zirig Árpád

Ne nevezz pálinkának, én szaké vagyok!

Főzése bonyolult, az íze szokatlan, de finom. Utánajártunk a nagy szakémisztériumnak!

Széll Tamás győzhet, szavazzunk!

A magyar csapat nem csak a főztjével, de a kreatív anyagával is versenyben van.

Fotó: Zirig Árpád - Táfelspicc

Kamerákkal figyelik a szadista vágóhidakat

A francia állatvédők elérték, hogy ellenőrizhető legyen, mi folyik a vágóhidakon.

A kecskéknek táncol a biofarmer

Nem a tejhozam miatt csinálja, de lehet, hogy arra is hatással van a mulatság.

Forrás: Zirig Árpád

A kávézás csúcsa, avagy mi a presszógépek titka?

Tényleg az olaszok a kávégépek királyai? Nagyon úgy tűnik.

Forrás: youtube

A dögös hentes a net kedvence

A késtechnikáját dicsérik, de mintha túl sok lenne a körítés. Vagy a sóhintés.

Forrás: Zirig Árpád

Zúzógyomor, az izmos kis csemege

Pörköltnek isteni, rétesnek szokatlan, nyársnak meg praktikus.

Forrás: Nemzetközi Böllérverseny

Pálinkával indult a böllérverseny

Napkoron ma csak mangalicát vágtak!

Forrás: Ács Bori

Nincs többé titok: így készül a házi vajas leveles tészta

A legfinomabb vajas, leveles péksütemények egyszerűen, otthon.

Forrás: Origo

A főzelék lehet a nap csúcspontja

Streetfood és főzelék? Naná, Budapesten ilyen is van.

Forrás: www.toplakzoltan.hu

Megnéztük a világhírű magyar éttermet

A The New York Timesban sztárolták a pesti bisztrót. Szerények, és tényleg jól főznek, kipróbáltuk.

Forrás: Jimmy John's

Tésztával ugrókötelezett, kirúgták

Az hagyján, hogy mit csinált a kenyértésztával, de még ki is posztolta a netre.

Forrás: Zotter

Bejutottunk a csokigyárba, ez a mennyország!

A csokigyár még annál is izgalmasabb, mit azt gondoljuk.

Forrás: McDonald's/Facebook

A rizses burger miatt balhéznak a McDonald's-szal

Bár a Meki jót akar, nem minden indiai örül, hogy egyik nemzeti ételük burger formát kap.

Forrás: EPA

Elindult a lékhorgász szezon - óvatosan a jégen!

A hal finom, de a jég veszélyes.

Forrás: Zirig Árpád

Széll Tamás: A dobogó a legszebb álom lenne

Két hét hét, és bizonyítanunk kell a szakácsok világversenyén, a Bocuse d'Or-on.

Forrás: Origo

Fogalmunk sincs, hogy mit eszünk

A legtöbb élelmiszer esetében fogalmunk sincs, mit tettek bele, de van, aki megmondja.

Forrás: Zirig Árpád

Első randi a konyhában? A csirkével nem lehet bukni

A tortilla egyszerű és kreatív, csókcsata közben is menni fog.

Fotó: Szabó Gábor - Origo

A sör lehet az új bor

Egyenrangúvá válnak a borkóstolókkal a magas minőségű sörvacsorák.

Forrás: Limpek László

Franciás fagyoskodás: téli leves a döntés zavarában

A pot-au-feu sokféle lehet, de egyvalami közös mindben: lassan készül, és nagyon finom.

Forrás: Origo

Ideje megtudni, hogy készül a cukor

Tea vagy kávé, majdnem mindenki ezt használja.

Forrás: instagram/gabrielleromanello

Új divat a sörözés zuhanyozás közen

A fürdőkádban vörösborozás már a múlté, a menő arcok szappanozás közben söröznek.

Forrás: Zirig Árpád

Kolbász, tök és káposzta, ez ám az ütős téli vacsora

A fő fűszer a gyömbér: nem kell félni tőle, passzol a magyar konyhába!

Forrás: Unknown

Azt hiszi, bárki tud szakácskönyvet írni?

Könnyű lenne szakácskönyvet írni? Egy profi most elmondja, mennyire nem.

Forrás: Origo

Michiganben betiltják a nejlonzacskó tiltását

Az amerikaiak egészen érdekes módszerekkel harcolnak a környezetért. Vagy valami másért.

Forrás: Ács Bori

Egészséges ételekkel éljük túl a hideget

Sötét van, hideg, és folyton náthásak vagyunk. Mit együnk?

Forrás: Origo

Sörfőzdében találtak rá az eltűnt tinisztárra

Az új lemez készítése mellett úgy látszik, megszomjazott Rick Astley és főzött némi sört.

Még több cikk