Forrás: Origo

Budán is édes már az élet

Kipróbáltuk a legújabb budai cukrászdákat: útmutató, melyikben mit érdemes enni.

Forrás: Noma

Tulajdonos lett a mosogatófiú a világ legjobb éttermében

A dán Noma étterem komolyan veszi az alkalmazottait, akkor is, ha csak mosogatnak.

Forrás:Awarenessdays

Kedd van: ég veled, hús!

Húshagyó kedd - a hagyomány szerint ma ehetünk utoljára húst.

Forrás: Thinkstock

Torkos csütörtök - nálunk térképen az éttermek listája!

Idén is fél áron ehetünk éttermi fogásokat.

Forrás: Costes Facebook

Próbálta már a legjobb magyar éttermet?

A Dining Guide étteremkalauz ma este adta át díjait.

Forrás: Origo

Égből hullott a cukorka az Oscar-díj-bulin

A hosszúra nyúlt díjátadón a műsorvezető léggömbökkel küldött ennivalót a vendégeknek.

Szabad-e ananászt tenni a pizzára?

Van olyan politikus, aki nem támogatja a hawai jellegű pizza fogyasztását.

Fotó: Dudás Szabolcs - Origo

Két kilométer kolbász a raklapon

A szerbiai Turia a disznóhús Mekkája: kolbászok, sonkák, füstölt karaj, sajtok, túrók, borok.

Forrás: Shutterstock

Hét kiló szarvasgomba az idei Oscar-gálán

Aranyporos popcorn, kaviár- és lazac-Oscar az asztalokon.

Forrás: Horizont Sör/FB

2 arany, 7 ezüst, 14 bronz a magyar söröknek

Taroltak a hazai sörfőzdék a dublini kézműves sörversenyen, sok országot lenyomtunk.

Forrás: Ghaurved facebook

Ismeri a legjobb magyar termelőket?

A Magyar Konyha díjazta a legjobb hazai termelőket.

Forrás: Antal Viktória

Regényes sós pitékkel hozzuk el a nyarat

A meleg pite segít elzavarni a telet - gluténmentesen is készíthető!

Forrás: Szende Gabriella

Zellerhamu kávéval, akár otthon is

Kávé ihlette fogásokat készítettek Magyarország legjobb séfjei.

Forrás: Magyar Borok Bálja

Szent Jakab-kagyló véres hurkával

Olaszrizling, Furmint és Kékfrankos a mesterséfek fogásai mellett

Forrás: Origo

Kirobbant a sajtháború Olaszországban

Szardínia Lazio ellen a Pecorino Romano-csatában

Forrás: Zirig Árpád

Albérletben születik újjá a magyaros konyha

Nyolc négyzetméteren főz három szakács, így keresik az ízeket, a jövőt, a szerelmet.

Forrás: Farsang Kupa Facebook

Összecsapnak a pékek meg a pincérek

Kétszáznál több cukrász, szakács, pék munkáját díjazzák Tatán.

Forrás: screamingeagle.com

Padlón folyt szét a 65,5 millió forintos bor

Ismeri a történelem legdrágább borbalesetét?

Forrás: Thinkstock

Jó hír: kevesebb cukrot használ a Nestlé

Feleannyi cukor kerül a kakaóba.

Forrás: Pinterest

Felesleges kacat vagy isteni találmány?

Vágásálló kesztyű és hagymaszemüveg teszi kellemesebbé a főzést.

Forrás: Flickr

Enne valami finomat olcsóbban?

Háromfogásos kulináris élvezet elérhető áron.

Forrás: Antal Viktória

Túrógombóc gluténmentes diétában? Naná, igazán finom

Nem kell lemondani a kedvenceinkről, a búzadara helyettesíthető.

Samuel Dhote

Világhírű tévedés

A híres édesség, ami egy buta hibának köszönhetően került fel a gasztronómiai örökségek listájára.

Forrás: GMM Youtube

Vasalóval steaket sütni? Lehet, de minek?

Két őrült kipróbálta, lehet-e a kenyérpirítóval vagy vasalóval jó steaket készíteni.

Forrás: Táfelspicc

Kebab vagy gyros? Mi a különbség?

Itt az ideje,hogy kiderüljön a titok.

Forrás: Origo

Hogy kerül Rockefeller Budapestre?

Budapest egyik legmenőbb helye, megnéztük, mi a titkuk.

Forrás: Zirig Árpád

Cubákpornó babos ágyon? Akarjuk!

Sertésköröm babbal, egy éjszakán át sütve. Több mint tökéletes.

Forrás: Táfelspicc

A gyorséttermek titka: futószalagon készül az ebéd

Aromák, gyorsfagyasztás, titkos fázisok? Megnéztük az ipar módszereit.

Forrás: Origo

Nem hitvány burger, ez már kajapornó

Megnéztük, mi az igazi hamburger titka.

Forrás: youtube

Utálja a kávét? Nincs egyedül!

Bármilyen meglepő is, de nem mindenki szereti a kávét, hiába próbálja ki.

Forrás: Zirig Árpád

Pajkos bújócska: pörkölt van a gombócban

Nem csak a gyors receptekkel érdemes játszani, van, ami megérdemli az időt.

Forrás: Origo

Evett már garázsban? Most fog!

Termelői piac, áruház, étterem, kávézó és street food egy helyen: mi ez?

Forrás: www.krondc.com

Csokiból épül meg a Pécsi Székesegyház

Rekordkísérlet keretében édességből építik meg a makettjét.

Fotó: Zirig Árpád - Táfelspicc

Vacakabb élelmiszert hoznak a multik Magyarországra

A Nébih tesztje kimondta, sok élelmiszerből mi gyengébbet kapunk az osztrákoknál.

Forrás: Antal Viktória

Marcipántorta, ha kell, gluténmentesen

Mandula és mascarpone, együtt rossz nem lehet!

Forrás: Ács Bori

Mák: imádjuk az év gyógynövényét

Ön is szereti a mákos gubát? Akkor idén még többet ehet belőle.

Forrás: Gordonramsay.com

Hihetetlen: Gordon Ramsay kedves volt

A híresen beszólogatós kedvű celeb szakács egész rendes, ha úgy látja, van értelme.

Mit egyen a gyerek a kiránduláson?

Kirándulós ételek: ezt csomagoljuk, ha azt akarjuk, hogy el is fogyjon.

Forrás: Thinkstock

Rosszat eszünk: az emberiség negyede vérszegény

A helytelen hozzátáplálás is felelős lehet a vashiány és a lisztérzékenység kialakulásáért.

Forrás: Zirig Árpád

Megkóstoltuk a világbajnokot

Két aranyat szerzett a nagymarosi jalapenós szósz a chilik világbajnokságán. Naná, hogy teszteltük.

A péksütemény, amit egy magyar se enne meg

Egy San Francisco-i pékségben feltalálták a szusival bélelt croissant-t, a helyiek imádják.

Még több cikk