Forrás: Zirig Árpád

Disznófej, nagy úr

Kikergethetjük vele a finnyásakat a konyhából, de ha elkészül, ők is imádni fogják.

Nem bűn a kést szeretni

Zsiráfláb és elefántcsont - megnéztük, hol tart a magyar késszakma.

Forrás: Origo

Nincs vita: ezek Magyarország legjobb bonbonjai

Milyen lenne az ország csokija? Megkóstoltunk egy rakás díjazottat, és csupa jót találtunk.

Forrás: Táfelspicc

Az olasz tészta hasznos, ne maradjon ki

Egyen ön is amatriciana tésztát, és segítsen az olasz földrengés áldozatainak!

Fotó: Polyák Attila - Origo

Budapest nem maradhat éhes

Boldog születésnapot kívánunk a főváros gyomrának, ahonnan minden étel érkezik a boltokba.

Új éttermet nyitott a 17 éves szuperséf

Bár sokan azt jósolták, el fog tűnni a tizenéves szakács, az ifjú zseni inkább megint főz.

Forrás: AFP/Daniel Roland

Kerülné a génmódosított élelmiszert? Az új jelölés segíthet

Önkéntes jelölés segít megtalálni a GMO-mentes élelmiszereket és takarmányokat.

Forrás: AFP/Sutanta Aditya

Van, akinek a pálmaolaj a gyilkosa

Eltiport falvak, elpusztított erdők, kihaló orangutánok - a felelős a pálmaolaj.

Forrás: Ács Bori

A gyűlölt menzás ételeket is lehet szeretni

Sokan utálják őket, pedig jól elkészítve finomak is lehetnek azok az ebédek, amiket a menzán ettünk.

Forrás: Dreamstime

Sör, bor, pálinka - terhesség alatt ne gondoljon rájuk!

Sok anyuka bizonytalan, de a szakértő most válaszol.

Forrás: Benko-Molnar Fanni

A legjobb magyar olaszrizling szlovákiai

92 olaszrizling közül egy sem tudta legyőzni a nagykürtösi bort.

Forrás: http://inflatable.pub/

Saját kocsmát akar? Most vehet egy felfújhatót!

Bárhol felállítható és már csak a sörcsapot kell beszerelni, mehet a buli.

Forrás: Kreinbacher

Ünnepeljük a somlói juhfarkot, megérdemli

Az egyik legjobb hazai borunk, foglalkozzunk vele.

Forrás: Cultura Creative/C Cultura, all rights reserved./Diana Miller

Jó ebéd, jó sör: szeretjük

A finom falatok után jól esik egy korsóval - de milyen sört válasszunk?

Forrás: Zirig Árpád

Nem csak a négy fal között lehet kupakolni!

Ha többen vagyunk, annál jobb, pláne, ha sört is adnak hozzá.

Forrás: MTI/Varga György

Végre: betiltják a franciák a műanyag poharakat!

Ideje követni őket: ezentúl mindenki viheti a sajátját vagy alternatív megoldások után kell nézni.

Forrás: Ács Bori

A legrégibb magyar fűszer: a gyömbér

Gondolta volna, hogy a 17. században a gyömbér volt a leggyakrabban használt fűszer idehaza?

Forrás: Zirig Árpád

Meglepő, de igaz: a Zala felvágott is lehet finom

Sokaknak az ipari hulladék szinonimája, pedig rendesen is el lehet készíteni.

Forrás: Zirig Árpád

Háromszor égett le, mégsem pusztult el

A grimbergeni apátság és a belga sör elválaszthatatlanok egymástól. Ott voltunk a 888-as évfordulón.

Forrás: Origo

Megőrülnek a lengyelek a májunkért

A lengyel séfek elárulták nekünk, miért szeretik a libamájunkat és a Michelin-csillagainkat is.

Forrás: Zirig Árpád

Balhéznak a vegánok, mert hal van a sörben!

Az angoloknál áll a bál, a vegánok halmentes sört akarnak.

Forrás: Ács Bori

A szilvát a szívemmel szeretem

Szeptember van, szilvát eszünk, de mivel nincs ősz, úgy készítjük, mintha nyár lenne.

Forrás: Dunaszerdahelyi/ Youtube

Így készül a kolbász Csallóközben

Mindenki másként csinálja: lássuk, hogy készül a kolbász Dunaszerdahelyen.

Forrás: Patyi Árpád

Magyarország: a gazdagok vörösbort isznak

Minél pénzesebb a háztartás, annál több bor fogy idehaza.

Forrás: Origo

Ha tökéletes süteményt szeretne, van öt tippünk!

Megkérdeztünk két nagyon profit, mire figyeljünk, ha mindig jót akarunk sütni.

Forrás: --

Kamaszok, lázadjatok, egyetek zöldséget!

Azt akarja, hogy gyerekei egészségesen egyenek? Megvan a módszer és nem is kerül sokba.

Forrás: Zirig Árpád

Ez lenne a jó sör titka?

Kell a keserű, elmentünk komlót szüretelni, élveztük.

Forrás: Zirig Árpád

Utálja a gyerek a tojást? Készítsenek belőle együtt vacsorát!

Nem válogat a gyerek, ha részt vesz a főzésben, sütésben.

Tiltsák be a Szalonnás tojást!

Az állatvédők szerint egészségtelen életstílusra buzdít, ha egy falut a szalonnáról neveznek el.

Forrás: Acsai Miklós

Már tudjuk, mit eszünk idén a sör mellé

Nem csak a perec, a csokoládé és a tepertő is megy a sör mellé: ezek az év legjobb korcsolyái.

Forrás: Lantos Gábor

Disznóköröm, amitől térdre estünk

A magyar vidék legjobb ízei: még a rántott köröm is átütő sikert aratott Veszprémben.

Forrás: Hadik

Arany tapéta helyett téglafal

Utcabállal nyitott újra Karinthy egykori törzshelye, a megújult Hadik kávéház.

Forrás: Wikimedia Commons

Enne olyan sütit, ami gilisztábóll készült?

A jövő a különleges fehérjéké, és némelyik egészen jól használható, akár sütéshez is.

Forrás: Demetervin

Csiklandozó élvezet egész évben

Újabb ígéretes extra brut pezsgő tűnt fel a piacon, szépen bővül a kínálat.

Fotó: Szabó Gábor - Origo

Eredeti csemegék: mit tud a gyulai és a csabai kolbász?

Különleges minőség, hungarikum - de mit jelent ez pontosan?

Forrás: Ács Bori

Mit kezdjek a tavalyi lekvárral? Megmondjuk!

Kell a hely az új lekvárnak, ezért a régit buktába sütjük, sőt, húshoz is esszük.

Forrás: Origo

Olyat igyon a borfesztiválon, amit nem szeret!

Amikor sok száz bor és pezsgő kelleti magát egy helyen, érdemes kipróbálni az ismeretlen ízeket.

Forrás: Origo

Megtaláltuk az ehetetlen rozskenyeret

Kilenc áruházi kenyeret kóstoltunk végig halált megvető bátorsággal. Volt sok jó is köztük.

Forrás: kapas@bykapas.com/Gergo Kapas

Libamáj vagy marhapofa? Vagy mindkettő?

Hat séf hat fogása egy vacsorán, a lengyelek magyarul, a magyarok lengyelül főznek.

Forrás: Piggly Wiggly

100 éve bolyongunk a polcok között

Régen mindent kérni kellett, nem lehetett csak úgy levenni a polcról. Jobb most?

Forrás: Ács Bori

Hogyan faragjak ínyencet a gyerekemből?

Így érik el a franciák, hogy a gyerekeik már kicsinek is ínyencek.

Még több cikk