Vágólapra másolva!
Nagyon szeretjük a jó kávét, Péter Anna ráadásul tiszteletbeli olasz, úgyhogy neki különösen a szíve csücske ez az egész kávédolog. Ennek kicsit ellentmond, hogy ezúttal öt instant kávét néztünk meg, ami a kávéknál tényleg a tápláléklánc legalja, ha nem vesszük a cikóriás izéket és az előre bekevert, cukros, tejporos másik izéket.
Vágólapra másolva!

Az öt instant kávét vakon kóstoltuk végig, mindegyikből egy adagot készítettünk, ugyanannyi vízzel öntöttük fel, és cukor és tej nélkül próbáltuk mindet.

Forrás: Táfelspicc

Tchibo Gold

Szerintünk: "Égett savas szag, hab semennyi, amikor leégetsz rizst, olyan szaga van. Durva savanyúság és keserűség, de semmi más. Kávéíz alig van. Pusztító savanyúság."

Forrás: Táfelspicc

Davidoff 57 espresso Dark Roast

A marketinges szerint: "A Davidoff kávésommelierje által összeállított mestermű (...) enyhén csokoládés ízjegy, amit a sötét és intenzív pörkölés jellegzetes espresso ízzel ajándékoz meg." Szerintünk: "Ennek szép habja van, de rettenetesen büdös. Konkrétan szemét szaga van, égett szemét, amikor ősszel az avarra rádobsz egy tejeszacskót, azt az ízjegyet vélem felfedezni. Valamivel kávésabb íze van elsőre, aztán amikor lenyeled, akkor bakelit. Az utóíz mindent elront."

Forrás: Táfelspicc

Douwe Egberts Omnia

A marketinges szerint: "kellemes, harmonikus ízű, gazdag aromájú kávé" Szerintünk: "Az illata nem borzalmas, sőt édeskés, de van egy kis égett krumplihéjas beütése. Az íze viszont rettenetesen savanyú. De annyira, hogy összehúzza a szájat."

Forrás: Táfelspicc

Nescafé Classic

Szerintünk: "Balaton-part szaga van, hínár, amikor a hullámtörő kövekre rászárítja a nap. Vegetális bűz, vagy nem tudom hogy nevezik ezt a szakírók." "Na végre, az első kávé, aminek kávéhoz hasonlít az íze, úgy értem rendes kávéhoz. Nagyon rossz, zaccos kávéhoz, de legalább kávéhoz. A kilencvenes években az Országos Széchényi Könyvtárban volt ilyen a kávé. Egy hatalmas, nyomós termoszban állt egész nap, és délutánra már eléggé megkopott a reggel sem messze ragyogó fénye. Az volt pontosan ilyen."

Forrás: Táfelspicc

Eduscho dupla

Szerintünk: "Ennek nagyon krémes, vastag habja van. Volt, szintén a kilencvenes években egy rettenetesen olcsó kávés parfüm, annak volt ilyen illata. Savanyú, édeskés kölni. Nekem pont olyan szag, mint a nagyon sokáig főzött lóbab. Íze savanyú, pörköltes, de nem fájdalmasan rossz, csak egyszerűen nem jó."

Mivel nem fogyasztunk ilyesmiket, túlzottan nem lepődtünk meg a végeredményen. A kávé is olyan, mint a pizza, kizárólag finom alapanyagokból, célszerszámban sütve, elkészülte után pár percig jó, mégis az egész világ robogók hátsó dobozából eszi, és porból keveri. Értetlenül állunk mindkét jelenség előtt.