Koffeinorgia készül Budapesten

2016.01.18. 15:28

Kávé, tea, kakaó, energiaital – az egyiknek biztosan ön is rabja. Ha ez igaz, akkor január utolsó hétvégéjén a fővárosban helye, ahol ezúttal koffeinfesztivált szerveznek. A rendezvényhez több helyszín is csatlakozik, lesznek kedvezmények, koncertek és minden, amire egy koffeinfüggőnek szüksége lehet.

A kávé napindító illata, a tea frissítő hatása, a kakaó boldogító ereje, vagy az energiaital azonnal ütő ébresztője kiirthatatlanul jelen van az életünkben. Függőségünk tárgyai ráadásul jobb esetben még egészségesek is: annyi biztos, hogy élvezeti cikkek, nem csak az elvárt eredmény miatt fogyasztott kellemetlenségek. 

Sokan függnek tőleFotó: Origo

A koffeinkultúrát ünnepelik január 29 és 31. között Budapesten, amelyet a fesztivál miatt a koffein hétvégéjének nyilvánítottak. Vendéglátóhelyek, kávézók, teázók csatlakoztak az eseményhez, hogy az amúgy is elkötelezett fogyasztóikat még inkább leláncolják egy kis kedveskedéssel.

Most mindent megtudhat kedvencérőlForrás: AFP/Romeo Gacad

Az egyik legizgalmasabb helyszínnek a Nyugati térhez közel levő PRLMT szórakozóhelyen felállított Koffein Labirintus ígérkezik. A szervezők elmondása szerint egy olyan varázslatos világot álmodtak meg, amelyben minden egyes momentumnak jelentése és története van. Például a Tea Szentélyének, ahola Föld minden égtájáról érkező teakülönlegességek mellett bemutatják a legegyszerűbb ízeket is, de nem feledkeznek meg egyetlen olyan termékről sem, amely ezzel az itallal kapcsolatos.

A teában is van erő, nem is kevésForrás: Táfelspicc

A látogatóknak megismerkedhetnek többek között a kávépörköléssel, de Gál Miklós barista előadását is izgalmasnak ígérkezik.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK