Heston Blumenthal gyorséttermet nyit

Heston Blumenthal, brit séf, szakács
Vágólapra másolva!
A Gordon Ramsay és Jamie Oliver után a sztárséf is beszáll a gyorséttermi bizniszbe. A Heathrow 2 repülőtéren indítja be új üzletét, és az olyan brit klasszikusokra koncentrál majd, mint a Fish & Chips és a tökéletes hamburger.  
Vágólapra másolva!

Blumenthal ígérete szerint a rendelés leadásától az étel kiadásáig nem fog tizenegy percnél több eltelni. Ehhez elsőként építtetett repülőtérre olyan profi fatüzelésű kemencét, amit úgy föl lehet fűteni, hogy a pizzát egy perc alatt megsüsse. Ez szerinte elengedhetetlen a tökéletes pizzához, ugyanis így lesz a tészta ropogós, a feltét pedig kellemesen szaftos, ragacsos.

A hamburgerhez egy Hollandiában dolgozó szájspecialista véleményét is kikérte: ezért lesz a hamburger magassága összesen három ujjnyi. Ha ugyanis ennél magsabb lenne, már kényelmetlenül nagyra kellene nyitni a szánkat - mondta el az Evening Standarnek.

A több Michelin-csillagos séf nem elsőként lép be a repülőtéri étkeztetés piacára: Gordon Ramsay 2008-ban nyitott gyorséttermet az ötös terminálon, míg Jamie oliver a gatwicki repülőtéren üzemeltet éttermet. Az árak állítólag majd igazodnak a többi reptéri étterem áraihoz, a főételek 10-16 font között lesznek, egy hamburger pedig 14 fontba fog kerülni.