Az olvasót a párizsi érdekli

párizsi
Vágólapra másolva!
Mindenkinek vannak szívügyei, nekünk is. Azt gondolná az olvasó, ezek biztosan a legsikeresebb, legnépszerűbb, legolvasottabb anyagok. Hát, idén nem feltétlenül alakult így, bár egy egészen pici közös része azért van a halmaznak, Egészen ici-pici. Kedvenc cikkeik, és a mi kedvenc cikkeink 2013-ból. 
Vágólapra másolva!

Az olvasói toplista, avagy a legolvasottabb cikkeink 2013-ban, csökkenő sorrendben

Mennyi cukrot eszünk véletlenül?

Abszolút éves győztesünk - majdnem 150 000 olvasóval - ami mellesleg mókás meló is volt. Népszerűsége nagyban erősíti meggyőződésünket, sok kép kell, még több, rengeteg. Ráadásul Diának is ez volt az egyik kedvence, meg is mondja, miért.:

"Elbaszottul jó az illusztrációja, annyira, hogy még így bő fél évvel később is simán felidézem a fotókat, mert annyira beleégtek a retinámba. ráadásul tök jó közszolgálat. az ilyenekért érdemes, na"

A képeket Anna készítette, Zsófi számolgatta a cukrokat, remekül szórakoztak közben. Forrás: Táfelspicc

Útmutató az átverős magyar sajtpultokhoz

A fene se gondolta volna, hogy a tejföl országában ekkora érdeklődés kíséri a hipermarketek teljesen zavaros sajtosztályozási gyakorlatát bemutató anyagot, de az kísérte.

Az olcsó étel mindig drága

A cukroshoz hasonló grafikus anyag, csak még annál is sokkolóbb képekkel, vizes virsli, almátlan almalé, májatlan májas. Az élelmiszeripar segglyuka, alulról, belülről, az arcunkba, egyenesen. Örülünk, hogy ennyien olvasták, látták ezt.

Nem csak az olvasók, Iván egyik kedvence is ez volt.:

"Olvasóként azt éreztem, hogy végre valaki leült, és kiszámolta. meg hogy tényleg a rohadt anyját mindenkinek, akinek köszönhetően ezt a sok szemetet ételként el lehet adni."

Az olcsó ételest is Anna fotózta és ezt is nagyon élvezte. Forrás: Táfelspicc

A tökéletes sült krumpli

A tejföl mellett a krumpli is nagyon megy itthon.

Miért nem jó a magyar kolbász?

Népnemzeti ügy a paprikás kolbász, pedig alig kapni jót, nem baj, a néplélek kritikátlanul védi az ő rossz kolbászait.

A jó párizsi nyomában

És ami még megy a krumpli és a kolbász mellett, az a párizsi.

Fantázia krém. Maga a nyolcvanas évek. Forrás: Táfelspicc

A nyolcvanas évek muffinjai

És ami még érdekel mindenkit: a retró. Idétlen összeállításunkat, amelyben összeszedtük gyerekkorunk teljesen gáz süteményeit, imádták.

Miért drága a vadhús?

Néha az olvasót is az érdekli, amiért mi is megveszünk, hogy tudjuk, vajon a vad miért drága, ha vadon nő? A cikkben erre találnak választ, ahogy sokan keresték is.

Miért leszünk kövérek?

A diéta nagy slágertémánk, olvasni mindenki szeret róla, csinálni már kevesebben.

Bocuse d'Or percről-percre

Tudósításunk a kétévente megrendezett szakácsolimpiáról meglepően népszerű anyag volt, biztosan az olimpia miatt. Mi azért örültünk ennek a népszerűségnek, hiszen a magyar versenyző, Széll Tamás 10. helyezést ért el.

A tudósítás nekünk is buli volt, két helyszíni tudósítóval pépéztük, amire a rovat témájából adódóan ritkán van alkalmunk.

Ezek pedig a saját kedvenceink:

Nábelek Zsófi

Bölcsészekből lesznek a legjobb cukrászok

"Ez az a dolog, amit hetente tapasztalok, a cím pedig <3 <3 <3"

Komlós narancs csokoládékrémmel Forrás: Táfelspicc

Komlót minden konyhába!

"Olyan volt csinálni, mintha egy gasztronómiai felfedezés kellős közepén lettem volna. Szerintem nagy rá az esély, hogy a komló mint alapanyag 2023 cronut-macaron hibridje lesz, annyira jó."

Péter Anna

Nyakunkon a busa

"Azóta a cikk fő témáját adó busairtás leállt, a Balaton élővilágának jövője bizonytalan, a Balaton érzékeny ökoszisztémájának megőrzése bizonytalan, ami tragikus, de láthattam egészen közelről, mi munkát jelent, hogy ne ez az undorító pióca uralja a magyar tengert."

Kacsanyak nokedlivel, telivér és csodás cigány étel. Fotó: Mudra László - Origo

A cigányok az utolsó darabot is beleteszik

"Csodálatos felfedezés volt, megismerhettem egy területet, amit csak kevesen."

Komlót minden konyhába!

"Aznap a vérünkkel történelmet írtunk a konyhában, kár, hogy ez rajtunk kívül szinte senkit sem érdekelt. De majd amikor 2053-ban minden gasztroblog a komlós flanról ír, akkor önelégülten fogunk mosolyogni a járókeret mögött."

Homeopata állatorvos a halgazdaságban

"Kevés szebb történetet tudok elképzelni, mint amikor az antibiotikumokkal és hozamfokozókkal terhelt nagyipari élelmiszerelőállításba betör a varázslat, én pedig két pofára eszem a szuper végterméket."

Gyurcsány a konyhában

"Iván remekelt, szétröhögtem magam."

Sákovics Dia

Gyurcsány a konyhában

"Iván Gyurcsányos anyaga, ami elég szórakoztató lett, ráadásul annyira jó olvasni az Ivánt, amikor akar dolgozni, szeretem a stílusát."

Forrás: AFP/Boris Horvat

Még ötven évig van hal az óceánban

"Ez egy nagyon fontos dolog szerintem, örülök, hogy megírhattam."

Susánszky Iván

Igazságot a szegedi halászlének!

"Mert engem már tényleg rettenetesen zavar az a túlfeszített baja pride, amit mindenki nyom, és ami teljesen jogosulatlan."

Most akkor ez zöldség vagy gyümölcs?

"A baja-pride-nál csak az a szánalmasabb, amikor megy az oltás, hogy a paradicsom gyümölcs."

Interjú Szántó Tibor csokoládékészítővel

"Engem az emberek viszonylag ritkán érdekelnek, főleg akkor, ha teljesen őrültek, hála istennek, a jelenlegi magyar gasztronómia gyakorlatilag ezeknek az embereknek ideális közeg, mert itt tényleg csak akkor fogsz tudni kiemelkedőt alkodni, ha teljesen megszállott vagy, egyébként nem."

ugyanezért a saját kedvenc interjúm meg ez:

Akinek egy csésze tea fordította meg az életét