Elvitelre érdemes halászlevek

halászlé, bogrács, illusztráció
Vágólapra másolva!
Ha otthon szeretnénk megenni az ünnepi vacsorát, viszont egyáltalán nincs kedvünk halászlével bíbelődni, akkor marad az éttermekben elvitelre kínált halászlé beszerzése és felmelegítése, amire szerintünk a töltött káposztán kívül kevés étel alkalmas, sajnos a halászlé sem igazán, ráadásul kevesen főzik jól. Az alábbi listánkon található éttermekkel érdemes próbálkozni elvitelre.
Vágólapra másolva!
Forrás: Táfelspicc

Budapest:

Bock Bisztró

Átvétel helye: Bock Buda
Átvétel ideje: december 22., egész nap
Előrendelés feltétlenül szükséges.

A Bock Bisztró minden karácsonykor gondol azokra, akiknek nincs kedvük főzöcskézni. Túlélőcsomagjukban nem csak halászlét, de további klasszikus karácsonyi fogásokat is megtalálunk:

  • Paksi pontyhalászlé 2400 Ft
  • Hideg libamáj 170 Ft/dkg
  • Töltött káposzta kolbásszal 3400 Ft

Bajai halászcsárda

1121 Budapest, Hollós út 2.
Rendelni lehet:
Személyesen a csárdában
Telefonon: +36 1 275 52 45
E-mailben: bajai@bajaihalaszcsárda.com
Átvétel ideje: dec. 24. 8-12h
Előrendelés leadható: dec. 22-ig.

Kevés hely van a fővárosban, ahol elfogadható minőségű a halászlé, a hegyen lévő bajai ezek közé tartozik. Nemcsak halászét, de az étterem kínálatából mást is lehet rendelni, majd otthon elfogyasztani (persze az kérdés, hogy a frissen elkészített ételek némelyike újramelegítve mennyire adja ki, de az legyen a lusták problémája). A pontyhalászlé 1990, a harcsahalászé 2990 Ft adagonként, a teljes menüsort átnézhetik itt.

Öreghalász

Rendelés leadása telefonon: +36 1 231 0800 vagy e-mailben: [email protected]
Átvétel helye: 1042. Árpád út 20
Átvétel ideje: 24-én 14 h

  • Karácsonyi vegyes halászlé: 1690 Ft
  • Töltött káposzta: 1390 Ft

Nem Budapest:

Pásztor csárda

9700 Szombathely, Dolgozók útja 1.
Tel.: +3694 312 884
Átvétel ideje: 23-án 22 h
Előrendelést 22-ig le kell adni, átvétel helye: a csárda

  • Pontyhalászlé: 1200 Ft
  • Harcsa- vagy fogashalászlé: 1450 Ft
  • Töltött káposzta: 1300 Ft

Akasztói Halas csárda

Rendelni lehet: személyesen vagy a +36 20 550 5000 telefonszámon.
Rendelési határidő: hal esetén 22-én 20 h, halétel esetén 23-án 17 h.
Átvétel helye: halételeknél a csárda, élő halnál a csárda melletti horgászbolt, feldolgozott halnál pedig a strand rendezvényterme.

Ponty, harcsa és tok rendelhető különféle formában és felbontásban az akasztói Halas csárdából. Az élő, illetve már nem élő, de feldolgozott halak mellett kész halászlét, illetve a halászlénkhez alaplét is kapni. (A részletes listát itt megnézheti.)

  • Pontyhallé: 1690 Ft

Jobb Mint Otthon

Tel.: +36 30 682 7937
Átvétel helye: 6722 Szeged, Napos u. 5/B
Átvétel ideje: legkésőbb 24-én 16 h

A szegedi Jobb Mint Otthonban egész évben lehet elvinni halászlét, így most is, még előrendelni sem szükséges (bár azért erősen ajánlott). 24-én délután négyig nyitva vannak, addig kell odamenni az adagunkért.

  • Pontyhalászlé: 1700 Ft
  • Vegyes halászlé: 1900 Ft
  • Harcsa: 2000 Ft

Kiskőrössy Halászcsárda

6727 Szeged, Felső-Tisza-part
Tel.: +36 62 555 886
Átvétel ideje: 24-én 16 h, helye: a csárda
Előrendelés nincs, oda kell menni, és kivárni a sort.

  • Pontyhalászlé: 1700 Ft
  • Vegyes halászlé: 1900 Ft
  • Harcsahalászlé: 2000 Ft

Nagyon nem Budapest:

A bezdáni Pikec csárda

Tel.: +38 1 25 819 947
Átvétel helye: a csárda
Átvétel ideje: 24-én egész nap, éjfélig

  • Halászlé: 420 dinár fejenként