Ön állatgyilkosnak érzi magát?

turija turia kobasicijada 2015 kolbász fesztivál kolbászfesztiál vajdaság bácska
Nincsenek óriási sorok, pont annyi a falusi utcákra kitelepült árus, hogy ne kelljen nyomorogni, jut hús mindenkinek
Vágólapra másolva!
Számokkal próbálnak sokkolni az amerikai vegetáriánusok: kalkulátoruk szerint egy átlagos húsevő ember élete során közel tizenötezer állatot fogyaszt el.
Vágólapra másolva!

Nem tudom, önöket elrettenti-e a kicsit légből kapottnak tűnő matematika, de biztos van, akit megijeszt vagy gondolkodásra késztet a magas szám. Természetesen a táplálkozási különbségek miatt adataik nem fedhetik teljesen az európai vagy a magyar értékeket, de ennek ellenére nagyon érdekesek.

Fotó: Zirig Árpád - Táfelspicc

A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint a magyar nők várhat átlagéletkora 78,7, míg a férfiaké 71,6 év. Ezeket beadva a Vegetáriánis Számológépbe kiszámoltuk, hogy a hazai hölgyek 15 891, a férfiak pedig 14 460 állatot mentettek volna meg, ha világ életünkben elutasították volna a húsfogyasztást.

A KSH hivatalos összesítése szerint (2012) évi 56,4 kiló húst fogyaszt a magyar. Ebből a baromfihús egy főre jutó mennyisége 25, míg a sertésé 24,5 kilogramm. Adataik alapján a marhahúsfogyasztás nem éri el a három kilót, évek óta 2,4-2,7 között mozog.