A boltban nincs, de aukción megszerezheti

2015.03.16. 12:06

Olyan borokra csaphat le, melyek boltban nem kaphatók: április 25-én, Sárospatakon rendezik a Nagy Tokaji Borárverést.

A Tokaji Tavasz során olyan egyedi borokat árvereznek el nagy múlttal rendelkező pincészetektől és a fiatalabb generációktól egyaránt, amelyek kereskedelmi forgalomban nem kaphatók. A legtöbb dűlőszelektált tétel, a száraztól egészen az aszúeszenciákig – minőségüket szakemberekből álló kóstolóbizottság ellenőrizte. A rendezvény szervezői az aukcióból származó bevételből a tokaji borvidéket és az UNESCO Kulturális Világörökségi helyszínét támogatják. 

A három napos program (április 24-26.) első napján nosztalgia vonat indul Budapestről: tokaji dűlőkkel ismerkedhetnek a vendégek, de megérkezés után a borászok vezetésével személyesen is felkeresik a szőlőterületeket, míg este borkóstolóval egybekötött vacsora várja őket a Disznókő Szőlőbirtokon. 

Forrás: Origo

Természetesen az árverési tételeket az aukció napján megkóstolhatók a sárospataki Rákóczi várban, melyhez az Anyukám mondta étterem kínál piknik ebédet. Az eseményt a mádi Gusteau Udvarban borlovag avatás, majd gálavacsora és bál követi. 

A rendezvény utolsó napján az árverésen szereplő pincészetek (Barta Pince, Bodnár Pince, Béres Szőlőbirtok és Pincészet, Demetervin, Disznókő Szőlőbirtok és Pincészet, Füleky Pincészet, Kvaszinger, Mádi Borház, Pajzos Pincészet, Samuel Tinon Grands Vins de Tokaj, Szent Benedek Pincészet, Szent Tamás Szőlőbirtok és Pincészet, Szepsy Pince, Tokaj-Hétszőlő Zrt., Tokaj-Kereskedőház Zrt., Zsirai Pincészet) meglátogathatók. 

További információk és részletek a Tokaji Borlovagrend oldalán találhatóak, az Árverési Katalógussal együtt.