Megbüntette a rendőrség az ételosztó séfet

séf, büntetés
Vágólapra másolva!
Joan Cheever szakács már közel egy évtizede osztott ételt a rászorulók között ugyanabban a San Antonio-beli parkban. A texasi rendőrség nem díjazta a karitatív tevékenységet: április elején kétezer dollárra büntették Cheevert, ingyenes ételosztás címén elkövetett kihágás miatt.
Vágólapra másolva!

Joan Cheever elkötelezett hívőként évek óta minden kedden ételt adományozott hajléktalanoknak és rászorulóknak. A hivatásos szakács rendelkezett a megfelelő ételkezelési engedélyekkel, a rendőrség mégis megbüntette, ugyanis ingyen adta az élelmiszert az embereknek. Nem ő az egyetlen az Egyesült Államokban, akit vegzáltak a hajléktalanok segítése miatt. A Nemzeti Koalíció a Hajléktalanokért riportja szerint tavaly hetvenegy városban tiltották be az ételosztást.

Forrás: David Davies - Flickr

A The Washington Post szintén adott már hírt hasonló esetről. Egy kilencven éves férfit tartóztatott le a rendőrség, aki szintén elég régóta, húsz éve működtet egy hajléktalanok étkeztetésével foglalkozó szervezetet, a Love Thy Neighbort. Egy alkalommal egy rendőr zavarta meg ételosztás közben, és felszólította, azonnal dobja el a nála levő tányért – mintha fegyvert tartott volna a kezében.

Joan Cheeverrel nem lesz szerencséje San Antonio rendőrségének, ugyanis a szakács másodállásban ügyvéd és perelni fogja a várost. Szerinte a városvezetés korlátozza őt szabad vallásgyakorlásában: „A Biblia azt mondja: „éhes voltam, megetettél. Én így imádkozom, és komolyan veszem. Bíróságra megyek azért, amiben hiszek.”