Pálinkaverseny, ahol a NAV is iszik

másnaposság másnapos alkohol pálinka
Budapest, 2013. december 5. Pálinkát kóstol egy résztvevő a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban megrendezett Szent Miklós Pálinka Ünnepen 2013. december 5-én. A Brill Pálinkaház birskörtepárlata lett 2013-ban Magyarország Legjobb Pálinkája. MTI Fotó: Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
A pálinka szerelmeseit várják jövő hónap elején Csopakra, ahol újra megrendezik a Pannon Pálinka és Párlatversenyt. Jó ételek, jó italok idén is lesznek, és a fináncok most is lecsapnak. 
Vágólapra másolva!

Csalló Gergő a Csalló Pálinkamanufaktúra egyik tulajdonosa az Origónak azt mondta, hogy a versennyel elsősorban a Balaton felvidék pálinkáit és párlatait szeretnék népszerűsíteni. Arra törekszenek, hogy megismertessék a pálinkát, mint hungaricumot a hazai és a külföldi turistákkal is.

A tavalyi versenyre 143 féle italt neveztek, amelyekből 33 bronz, 42 ezüst és 25 arany minősítést kapott, de ezeken kívül kiosztottak hét különdíjat is. A szervezők abban bíznak, hogy idén megdől a nevezett pálinkák rekordja, de a minőség a régi marad. A főzdék június 30-ig nevezhetik az italokat.

Forrás: MTI/Kovács Tamás

A verseny és a kóstoltatás július 4-én és 5-én, az eredményhirdetés pedig július 9-én lesz, a csopaki üdülőfaluban.