Az Iszlám Állam zászlóját formázó tortát sütött a Walmart

2015.07.01. 11:20

A Walmart először visszautasította egy konföderációs zászlót ábrázoló torta megsütését, majd minden gond nélkül elkészítette az Iszlám Államét. A vállalat bocsánatot kért, a cukrászuk állítólag nem ismerte fel az ominózus lobogót.

Chuck Netzhammer besétált egy louisianai Walmartba, hogy megrendeljen egy amerikai konföderációs zászlót ábrázoló tortát a következő felirattal: „Örökség, nem gyűlölet!”.

A cukrász azonnal visszautasította a kérést, ugyanis a charlestoni mészárlás óta levették polcaikról a zászlót, illetve az azt hordozó tárgyakat.

A mészárlás során egy fehér rasszista férfi agyonlőtt kilenc afroamerikai hívőt a Dél-Karolina állambeli Charleston egyik templomában. A gyilkosságok elkövetésével gyanúsított 21 éves Dylann Roof az interneten több olyan fotót tett közzé, amelyen a konföderációs zászlóval pózol, amely a rabszolgatartó déli államok hivatalos lobogója volt a polgárháború során.

Íme a Walmart Iszlám Államos tortájaForrás: Chuck Netzhammer/Youtube

Netzhammer tehát nem adta fel, és a visszautasítás dacára visszament a Walmartba, hogy megrendelje az Iszlám Állam jelképét formázó tortát. A kérésének eleget tettek, a férfi pedig videót készített a tortáról, majd szétbombázta vele a közösségi médiát. A Walmart bocsánatot kért: „Munkatársunk nem tudta, hogy a tortán szereplő motívum mit jelent. A tortának nem szabadott volna elkészülnie, ezért elnézést kérünk”.