Melyik a legjobb menza?

ebéd, fortepan,
1960: üzemi menza Angyalföldön, az asztaloknál munkaköpenyes vendégekkel
Vágólapra másolva!
Szeptember 30-ig jelentkezhetnek a közétkeztetésben dolgozó szakácscsapatok az ötödik Országos Közétkeztetői Szakácsversenyre. A nevezésnek már a konkrét ételsorokat, kalkulációkat és tálalási javaslatokat is tartalmaznia kell. Az idei év újdonsága, hogy régiós elődöntőkön is bizonyítaniuk kell a csapatoknak, emellett szakmai mentorok segítségét is kérhetik.
Vágólapra másolva!

Az Országos Közétkeztetői Szakácsversenyre (OKÉS)

bármely közétkeztetést végző konyha két fős csapata (egy szakács, egy segítő) benevezhet szeptember 30-ig.

Cégenként akár több csapat is indulhat a megmérettetésen.

Az OKÉS ezúttal három fordulós lesz: először a dokumentumokat (menü, kalkulációk) értékeli a zsűri, majd a régiós elődöntők következnek, a döntőre pedig jövő tavasszal kerül majd sor.

1960: üzemi menza Angyalföldön Forrás: Fortepan, Angyalföldi Helytörténeti Gyűjtemény

A csapatoknak előételből vagy levesből, főételből és desszertből álló, felnőtteknek szánt három fogásos napi menüsort kell megtervezniük.

A menühöz felhasznált alapanyagok beszerzési értéke összesen nem haladhatja meg a nettó négyszázhúsz forintot.

Fontos, hogy a menüsorok jellemzően helyi, hazai alapanyagok felhasználásával készült tradicionális ízeket képviseljenek.

Szintén elvárás, hogy az ételek – a vonatkozó élelmiszerbiztonsági szabályok betartásával – három óra alatt, egy átlagosan felszerelt főzőkonyhán, hétköznapi körülmények között is elkészíthetőek legyenek, ugyanakkor számít az újszerűség és a kreativitás is.

A verseny további részleteiről itt olvashatnak.