A hazai kakaós tejek rendben vannak

kakaóteszt címlapkép
Vágólapra másolva!
Kakaós tejeket és italokat ellenőrzött a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal. Minőségi és biztonsági problémát nem találtak a szakemberek, kizárólag a jelölésekkel voltak problémák.
Vágólapra másolva!

Kakaós tejeket és italokat ellenőrzött a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). Közleményük szerint

súlyos jelölési hibának számít, ha az összetevők között nem tüntetik fel a gyártásnál felhasznált aromát, vagy az adalékanyagot.

A vizsgálat után a hivatal huszonnégy esetben indított hatósági eljárást jelölési hiba miatt, ebből három termék gyártója összesen mintegy 500 ezer forint élelmiszerellenőrzési bírságra számíthat, a többi vállalkozás figyelmeztetésben részesül – közölte a Nébih.

Széles a kínálat Forrás: Táfelspicc

A laktózmentesként árusított mintáknál a laktóztartalmat is ellenőrizték a szakemberek, ezeknél a termékeknél nem merült fel kifogás. Az öt legnagyobb hazai tejtermék-előállító vállalkozásnál

helyszíni szemlét is végeztek a hivatal munkatársai,

a gyártóknál az alapanyagtól a csomagolóanyagig mindent leellenőriztek. Az eredmények azt mutatják, hogy minőségi és biztonsági szempontból is bízni lehet a hazai gyártású termékekben.

Tavaly mi is csináltunk egy tesztet a kakaós tejekkel - igaz más szempontok szerint, de nem voltunk elragadtatva. A vaktesz során győzött a Norbi Update-féle kakaó, amely cukor nélkül, sztíviával készült. Második helyezett a piac egyik legdrágább terméke, a krémes állagú Milli kakaó volt.