Ijesztő hamburger Halloweenre

burger king halloween whopper fekete hamburger japán
Halloweeni kiadás
Vágólapra másolva!
Japán után most már az Egyesült Államokban is piacra dobják a Burger King halloweeni termékét, a fekete hamburgert. Az új szín nem mesterséges anyagoknak, hanem egy speciális szósznak köszönhető.
Vágólapra másolva!

Bár a Halloween nagyon angolszász ünnep, mégis a japánok találták ki a fekete hamburgert, amely évente mindössze egyszer, október első felében elérhető. A japán verzió zsemléje és sajtja is fekete, ezzel szemben az amerikai változatnak csak a tészta részét színezik be.

Halloweeni kiadás Forrás: Foodbeast

A fekete szín nem mesterséges színezőanyagok végeredménye, hanem egy speciális, A1 nevű steak szószé. A burger neve HA1loween Whopper lesz, a tipikus összetevőkkel: sajt, saláta, hagyma, uborka, majonéz. Európai terjesztést egyelőre nem tervez a Burger King.

Az utóbbi időben a nagy gyorsétteremláncok több újítással próbálkoznak, válaszként a minőségi hamburegereket gyártó helyek megszaporodására.

A McDonald's például bioburger gyártásába kezd,

amelyhez kizárólag helyi, minőségi alapanyagokat használnak fel. A McB-re keresztelt terméket egyelőre csak Németországban tesztelnék, a hozzávaló húst, sajtot, zöldségeket német és osztrák farmokról tervezik beszállítani.