Bár a Halloween nagyon angolszász ünnep, mégis a japánok találták ki a fekete hamburgert, amely évente mindössze egyszer, október első felében elérhető. A japán verzió zsemléje és sajtja is fekete, ezzel szemben az amerikai változatnak csak a tészta részét színezik be.
A fekete szín nem mesterséges színezőanyagok végeredménye, hanem egy speciális, A1 nevű steak szószé. A burger neve HA1loween Whopper lesz, a tipikus összetevőkkel: sajt, saláta, hagyma, uborka, majonéz. Európai terjesztést egyelőre nem tervez a Burger King.
Az utóbbi időben a nagy gyorsétteremláncok több újítással próbálkoznak, válaszként a minőségi hamburegereket gyártó helyek megszaporodására.
A McDonald's például bioburger gyártásába kezd,
amelyhez kizárólag helyi, minőségi alapanyagokat használnak fel. A McB-re keresztelt terméket egyelőre csak Németországban tesztelnék, a hozzávaló húst, sajtot, zöldségeket német és osztrák farmokról tervezik beszállítani.