Jamie Oliver éttermet nyit Budapesten

Jamie Oliver
Comfort Food
Vágólapra másolva!
Budapesten, várhatóan tavasszal nyitja meg első közép-európai éttermét a világhírű angol szakács, Jamie Oliver. A helyszín a Budai Vár lesz, néhány lépésre a Mátyás templomtól.
Vágólapra másolva!

A Jamie Oliver és olasz mentora, Gennaro Contaldo séf együttműködésével létrejött, az olasz konyhát népszerűsítő Jamie’s Italian étteremláncnak már nagy nemzetközi rajongótábora van. Az emberek szeretik a minőségi, egyszerű és elérhető árú ételeiket és a barátságos, fesztelen hangulatot. A budapesti étterem az első közép-európai helyszínük lesz.

Tavasztól Budapesten is ehetjük fogásait Forrás: Joe Sarah Jamie Oliver/Joe Sarah 2014

Az étterem várhatóan 2016 tavaszán nyílik a Budai Várban, néhány lépésre a Mátyás templomtól. A frissen készített tészták mellett látványkonyha és terasz is várja majd a vendégeket. A tervek szerint

a régió legjobb alapanyagaiból dolgoznak majd, a termelők felkutatása már megkezdődött.

Minőségi, friss alapanyagokra építenek; emellett a fenntarthatóságot és az állatok etikus tartását helyezik előtérbe. A tisztaság és az állatokkal való méltó bánásmód az egyik kulcsa a rendszernek, melyet a magyarországi partner mellett Londonból is folyamatosan ellenőriznek majd.

Ilyen ételekre lehet majd számítani Forrás: ©2015 Jamie Oliver Enterprises Limited; photography Dan Jones/Dan Jones

Jamie Oliver elmondta:

Egy szuper helyi partnerrel dolgozunk, akivel már most elkezdtük a beszállítók, termelők és munkatársak keresését. Alig várom, hogy tavasz legyen és kinyissuk a kapukat!"

A Zsidai Csoportról

A Zsidai család 1982 óta meghatározó szerepet tölt be a magyar gasztronómiában. A cégcsoport vezetője, Zsidai Zoltán Roy tagjai a magyar gasztronómiát és vendéglátást meghatározó főbb szakmai szervezeteknek, mint a Magyar Gasztronómiai Egyesület, Magyar Bocuse D'or Akadémia, Magyar Szállodaszövetség, Magyar Éttermi Szövetség, Budapesti Tavaszi Fesztivál Támogatói Köre. Éttermeiket folyamatosan díjazza és ajánlja a Michelin Guide és a Gault Millau Guide, a Baltazárt idén az ország tíz legjobb étterme közé választotta a Dining Guide.

Zsidai Zoltán Roy, a patner Zsidai Gasztronómiai Csoport vezetője arról beszélt, hogy magas nemzetközi sztenderdeknek kell megfelelniük. Szerinte Budapest ezzel egy újabb lehetőséget kap, hogy felkerüljön a világ gasztronómiai térképére.