Képregényhős lett a KFC arca

kfc képregény
Villám új társa és prioritásai
Vágólapra másolva!
Klasszikust bővítettek meglepő szereplővel. A KFC fehérszakállas mosolygó arcát, Colonel Sanderst mostantól képregényben is viszontláthatjuk. A kiadvány ingyen letölthető.
Vágólapra másolva!

A napokban zajlik az egyik legnagyobb képregényszemle, a New York Comic Con, amelyen a kiadók igyekeznek meglepő újdonságokkal előállni. A DC Comics pedig mindig is jó volt abban, hogy különböző szuperhősöket összehozzon egy-egy történet erejéig. Legújabb kiadványukban Villám (Flash) és Zöld Lámpás (Green Lantern) segítőtársa nem más, mint a KFC arca, Colonel Sanders lett.

Colonel Sanders új szerepben Forrás: KFC

A könyv címe: A Kentucky Fried Chicken bemutatja: Két világ Colonelje (Kentucky Fried Chicken Presents: The Colonel of Two Worlds). Az új szereplő tehát valószínűleg meghatározó szerepet kap a történetben, ami egyébként tisztelgés a Két világ Villáma (The Flash of Two Worlds) című klasszikus előtt.

Villám új társa és prioritásai Forrás: KFC

A különleges kiadványt a szemle látogatói ingyen megkapják, mindenki más pedig ingyen letöltheti innen. Annyit előre elárulhatunk, hogy a képregénybeli Colonel Sanders szuperképessége a csirkesütés.

De ki az a Colonel Sanders?

Colonel Harland David Sanders (1890-1980) amerikai üzletember volt, ő alapította meg a Kentucky Fried Chicken (KFC) nevű gyorsétteremláncot, melynek később szimbóluma is lett.
Mielőtt belefogott volna élete üzletébe, több minden is volt: kazánfűtő, biztosítási ügynök, benzinkútkezelő. Sült csirkét először egy út menti étteremben kezdett árulni, a huszadik század harmincas éveinek elején kirobbant nagy gazdasági válság idején. A következő ötlet az étterem lánccá alakítása volt: az első KFC franchise 1952-ben nyílt meg Utahban. Az üzlet gyorsan növekedett az Egyesült Államokban, így Colonel végül 1964-ben 2 millió dolláért eladta azt két befektetőnek, John Y. Brownn Jr-nak és Jack C. Massey-nek.