Ez az ételnyomtató önt is meg fogja győzni

3D nyomtató ételnyomtató
Bármilyen alakban nyomtathatunk ételt
Vágólapra másolva!
Aki eddig távolságtartással figyelte a 3D-nyomtatók körüli híreket, most talán átértékeli véleményét. A legújabb ételnyomda kicsi, elfér egy klasszikus konyhában, és meggyőző dolgokat művel. A tervezők több szabadidőt, egészségesebb ételeket ígérnek. De valóban szükségünk van ehhez egy gépre?
Vágólapra másolva!

A Natural Machines már idén belefog a legújabb 3D-nyomtató gyártásába, a The Foodinibe. A masina elég kicsi ahhoz, hogy elférjen egy átlagos konyhában, viszont elég nagy ahhoz, hogy elhiggyük, képes valamire. Szépnek nem mondható, de nem is kifejezetten csúnya.

Nyomtató tésztához - kell ez? Forrás: Foodini

A küllem azonban másodlagos szempont, a gyártók ugyanis azt ígérik, hogy

ezzel vége a konyhai szöszmötölésnek:

nincs többé ragacsos fánkformázás, sütiszaggatás, raviolitapasztgatás.

A válogatós gyerekek étkeztetését is megoldhatja a gépezet, amelybe 3D-szkennert építettek, így képes arra, hogy bármilyen tárgy alakját lemásolja és újraformálja. Jöhetnek a dínó és tündér alakú tészták!

Bármilyen alakban nyomtathatunk ételt Forrás: Foodbeast

A működése elég egyszerű: az ember előkészíti a friss alapanyagokat és ezeket behelyezi a nyomtatóba. A többi a gép dolga. Arról egyelőre nehéz nyilatkozni, valóban szükségünk van-e egy 3D-nyomtatóta a konyhában. Mindössze annyit tudunk mondani, hogy a gasztrodizájnerek már türelmetlenül várják, hogy a gépezet a mindennapi élet része legyen. Érdekes viszont, hogy a tisztításról sosincs szó - csak bízunk benne, hogy arra is kitaláltak valamit. A The Foodinit mindenesetre 2016 elejétől bárki megvásárolhatja.