Megőrül a világ a fehér eperért

fehér eper pineberry eperanász
Később sem pirosodik be, ne várjuk
Vágólapra másolva!
Láttak már fehér epret? Nem az éretlenre gondolunk, hanem az ananászízűre. A különleges gyümölcs, amelyet 1750-ben fedeztek fel Európában, most úgy tűnik, visszatér.
Vágólapra másolva!

Egy fehér eper láttán valószínűleg arra gondolnánk, hogy éretlen példányba botlottunk, pedig ez nem okvetlenül igaz. Létező jelenség, bár az íze inkább az ananászéra hasonlít. Az angolok pineberrynek nevezik (magyarul valahogy így hangzana: eperanász) ezt a gyümölcsöt, amelyet 1750-ben fedeztek fel Európában. Úgy tartják, hogy észak-amerikai és chilei fajták keveréke.

Később sem pirosodik be, ne várjuk Forrás: Wikipedia

2003-ban egy Hans de Jongh nevű holland farmer kezdett vele foglalkozni – nemesítés útján elérte, hogy az íz és a forma megmaradjon, viszont produktívabb legyen a növény. Közben arra lett figyelmes, hogy egyre többen érdeklődnek a különleges gyümölcs után, és beindult az üzlet. Ma már ott tartunk, hogy az eperanász

bárki számára hozzáférhető,

például innen is lehet rendelni: négy tövet körülbelül 1500 forintért. Magokhoz pedig innen lehet hozzájutni, 35 darabhoz hasonló áron.

Thaiföldön már kozmetikumok gyártására is felhasználják. A reklám szerint a gyümölcsből készült krém az első szerelem esszenciáját hordozza magában: