Szakács lett az autista fiúból

autista szakács
Chase Bailey munka közben
Vágólapra másolva!
Apró gyerekként leginkább undorodott az ételtől, amivel eléggé kétségbe ejtette édesanyját. Majd meglátott egy főzőműsort a tévében és megváltozott az élete. Az autista fiú ma már konferenciákra főz és étteremben dolgozik.
Vágólapra másolva!

Amikor Chase Bailey édesanyja megtudta, hogy a gyereke autista, azt gondolta, hogy fiának sosem lesz önálló élete, saját munkahelye. Egy darabig valóban minden ebbe az irányba mutatott. Nehéz éveket éltek meg együtt, ami az ételhez való hozzáállást illeti, megszenvedték a magukét. Bailey

nyolc éves koráig alig evett,

szinte undorodott az ételtől. Ez idővel módosult, viszont akkor sem volt rózsás a helyzet: volt, hogy csak pizzát vagy csipszet nassolt.

Chase és édesanyja főzés közben Forrás: GE Appliances/Youtube

Egyszer azonban leült nagyapja mellé, aki éppen főzőműsort nézett a tévében. Bailey odaragadt a képernyő elé, és megváltozott az ételhez való hozzáállása. Kedvet kapott az új ízekhez és mindent aki akart próbálni, amit a műsorban látott.

Chase Bailey munka közben Forrás: GE Appliances/Youtube

A fiú lelkesedése odáig jutott, hogy ő maga is belefogott a sütésbe-főzésbe. Két évvel ezelőtt készítették el édesanyjával első főzővideóját, ami egy egész sorozatot indított el az interneten. Bailey igazi álma azonban, hogy saját műsora legyen a tévében.

A fiú egyik sikeres kreálmánya Forrás: Chasenyurface.com

A Los Angeles-i Autism Speaks (Beszél az autizmus) konferencián már főzött is a vendégek számára. De nem ez Bailey egyetlen sikere: jelenleg a The Upper West nevű étteremben heti egyszer segít a vacsorák elkészítésében:

– mondta.

„A fiam szinte alig beszélt, nem tartotta a szemkontaktust és sokáig az ételt is visszautasította. Ami most történik, az mindezek tökéletes ellentéte. Emberek között mozog, ételekkel kísérletezik. Úgy érzem, csoda történt velünk”.