Hogy került egy nindzsa a pizzázóba?

Pizza
Csak imádni lehet!
Vágólapra másolva!
Néha elvarázsolva nézzük a pizzaszakácsokat: ügyesen nyújtják és pörgetik a tésztát. Ha otthon megpróbáljuk a mozdulatsort, a mi pizzánk vagy szétszakad, vagy felkenődik a falra.
Vágólapra másolva!

A japán internetezők új sztárja a nindzsasrác, aki úgy dolgozik a tésztával, mintha a kínai Bruce Lee lett volna a mestere. Saver Neun twitterező tette ismerté a tokiói szakácsot – hiába van egy kicsit felgyorsítva a mozgókép, akkor is bámulatos.

Ha önök is szeretnének otthon kísérletezni, csak egy jó recept kell:

a pizza otthoni elkészítése egyáltalán nem ördöngösség.

Házi pizza Margherita

Alapanyagok:

  • 300 gramm finomliszt
  • 200 gramm rétesliszt
  • 3 dl langyos víz
  • 10 gramm friss élesztő
  • 1 kiskanál só
  • 2 evőkanál olívaolaj

A feltéthez:

  • 300 gramm passzírozott paradicsom
  • só, bors
  • 300 gramm mozzarella
  • friss bazsalikom
Mikor összeállt, deszkára borítom és gyúrni kezdem Forrás: Ács Bori

A lisztet elkeverem a sóval, belemorzsolom az élesztőt, majd hozzáadom a víz felét, és folyamatos keverés közben a másik felét is. Mikor összeállt, deszkára borítom, és gyúrni kezdem. Néhány perc után hozzáadom az olajat is, majd kb. 10-15 perc alatt rugalmas, nem túl kemény, nem túl puha tésztát dagasztok.

Letakarom és minimum 2, de inkább 5 órán át hagyom kelni. Ha valaki még ennél többet hagyná, mert reggel dagasztaná be, elmenne dolgozni, majd vacsorára sütné meg, adjon hozzá valamivel kevesebb élesztőt.

Sütés előtt fél órával a sütőt a maximumra melegítem föl.

A tésztát három részre osztom. Sodrófával vagy a tíz ujjammal kinyújtom, majd a levegőben forgatgatva tovább nyújtom úgy, hogy a tészta saját súlyát használom ki. A kiolajozott tepsibe helyezve tovább húzogatom, hogy olyan vékony legyen, amilyen csak lehetséges, a forma lényegtelen.

Csak imádni lehet! Forrás: Ács Bori

A tésztát kb. 5 percre beteszem a sütőbe, félig megsütöm. Kiveszem, megkenem a paradicsomszósszal, megszórom a sajttal, és visszatolom a sütőbe további 5-8 percre. A bazsalikomot akkor szórom rá, amikor kivettem a sütőből.

Ha kíváncsaik az otthoni tökéletes pizzára, ne hagyják ki cikkünket.