A japán internetezők új sztárja a nindzsasrác, aki úgy dolgozik a tésztával, mintha a kínai Bruce Lee lett volna a mestere. Saver Neun twitterező tette ismerté a tokiói szakácsot – hiába van egy kicsit felgyorsítva a mozgókép, akkor is bámulatos.
Ha önök is szeretnének otthon kísérletezni, csak egy jó recept kell:
a pizza otthoni elkészítése egyáltalán nem ördöngösség.
Alapanyagok:
A feltéthez:
A lisztet elkeverem a sóval, belemorzsolom az élesztőt, majd hozzáadom a víz felét, és folyamatos keverés közben a másik felét is. Mikor összeállt, deszkára borítom, és gyúrni kezdem. Néhány perc után hozzáadom az olajat is, majd kb. 10-15 perc alatt rugalmas, nem túl kemény, nem túl puha tésztát dagasztok.
Letakarom és minimum 2, de inkább 5 órán át hagyom kelni. Ha valaki még ennél többet hagyná, mert reggel dagasztaná be, elmenne dolgozni, majd vacsorára sütné meg, adjon hozzá valamivel kevesebb élesztőt.
Sütés előtt fél órával a sütőt a maximumra melegítem föl.
A tésztát három részre osztom. Sodrófával vagy a tíz ujjammal kinyújtom, majd a levegőben forgatgatva tovább nyújtom úgy, hogy a tészta saját súlyát használom ki. A kiolajozott tepsibe helyezve tovább húzogatom, hogy olyan vékony legyen, amilyen csak lehetséges, a forma lényegtelen.
A tésztát kb. 5 percre beteszem a sütőbe, félig megsütöm. Kiveszem, megkenem a paradicsomszósszal, megszórom a sajttal, és visszatolom a sütőbe további 5-8 percre. A bazsalikomot akkor szórom rá, amikor kivettem a sütőből.
Ha kíváncsaik az otthoni tökéletes pizzára, ne hagyják ki cikkünket.